Filosofisk hjørne i september

Siste onsdag i hver måned er det Filosofisk hjørne på Larvik bibliotek.

At en absolutt sannhet, egoisme og ren kapitalisme er fundamentene for lykke for hvert eneste menneske på jorda, ville de fleste bestridet. Men for Ayn Rand, var dette soleklart. I filosofien sin Objektivisme legger hun grunnlaget for hvordan mennesket bør leve på jorden. At vi må forholde oss til en absolutt virkelighet, gjøre det som gagner oss selv, og at frihet i den reneste form er det eneste politiske systemet som tillater at mennesker kan bygge sin egen lykke. Men hvordan kan en filosofi født i moderne tid ha ideer som er så motsatt av det de fleste av oss har i dag, men fortsatt bastant erklære dem som sanne? 
Henrik Abrahamsen er en 22 år gammel filosof og manusforfatter. Han har vært objektivist i over 5 år og studert Ayn Rand og filosofi kontinuerlig. I 2021 holdt han sitt første foredrag om Objektivisme, og i årene etter har han snakket foran flere publikum på flere arrangementer om filosofien til Ayn Rand.

Siste onsdag i hver måned er det Filosofisk hjørne på Larvik bibliotek. Det kreves ingen forkunnskaper i filosofi for å delta. Følg i forkant på bibliotekets hjemmeside eller Filosofisk hjørne i Larvik sin Facebook-gruppe for mer informasjon om kveldens tema. Det koster 100 kr for å delta.

Filosofilogo Larvik Aar Paa Flaske Fjerna

Tid og sted

  • Dato27.09.2023 - 27.09.2023
  • Tid18:00 - 20:00
  • StedLarvik bibliotek
  • AdresseNansetgata 12
  • Pris100,-
Til toppen