Vibeke Riiser-Larsen og Erik Tunstad: Årstidene

Hvorfor flyr trekkfuglene egentlig sørover om høsten? Hvorfor synger nattergalen så vakkert når den kommer tilbake et halvt år senere?

Hvorfor blomstrer blåveisen så tidlig, og hvorfor er humlene så store om våren? Hvordan får pinnsvinet paret seg? Hvem har egentlig den lengste penisen? For ikke å snakke om: Hvorfor finnes det et dyr som spiser sin egen hjerne?

Livet vi ser rundt oss har en utrolig evne til å tilpasse seg miljøet og de evige skiftene mellom vår, sommer, høst og vinter. Bli med på en guidet tur gjennom årstidene, og lær om artenes forunderlige overlevelsesstrategier.

 

Vibeke Riiser-Larsen er født i 1973, og har studert sosiologi og økonomi. Til daglig er hun vitenskapsskribent, med særlig interesse for genetikk og bioteknologi.

Erik Tunstad (f. 1954) er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i Verdt å vite på NRK P2, undervist ved Høyskolen i Vestfold, og har skrevet flere bøker.
I 2012 ble han tildelt Språkrådet språkpris, i klassen «fremragende bokmål». I 2015 fikk han Bonnevieprisen av Norsk biologforening.

Tid og sted

  • Dato23.03.2023 - 23.03.2023
  • Tid19:00 - 20:00
  • StedLarvik bibliotek
  • AdresseNansetgata 12
  • Pris100,-
Til toppen