Sommeraktiviteter på biblioteket

Hver uke i sommer tilbyr vi en aktivitet for barna.

Uke 26: Makerspace

Kom og lek, lær og lag ting på biblioteket denne uken. Denne uka, fra 28.juni til 3.juli, har vi funnet frem perler, strawbees, magneter og hobbyutstyr. Velkommen innom!

Aktivitetene er selvstyrte og ta med deg en voksen dersom du trenger hjelp.

Makerspace. Plakat

Uke 27: Filmuke

Fra 5. til 10.juli, viser vi film på biblioteket hver dag kl. 12.00

Filmene er basert på bøker. Lån med deg boka hjem og finn ut hva du synes er best; bok eller film?

Vi har popcorn og saft!

Filmuke. Plakat

Uke 28: Gaming-week

Fra 12. til 17.juli, har vi gaminguke med spill for PS5, switch og nettbrett. Og vi har som alltid gratis wifi.

LEGO!

Lørdag 17. juli setter vi frem lego! Kom og lek og bygg så mye du orker med lego, som er den fysiske, orginale versjonen av Minecraft.

Uke 29: Perler, perler, perler

Kom og vær kreativ med perler!

Fra 19. til 24.juli finner vi frem perler i massevis!!!

Perler. Plakat

Uke 30: Spilluke

Fra 26. til 31.juli, har vi spilluke. Velkommen innom!

Dette er også en del av sommerskolen i Larvik kommune, med påmelding for mandag, tirsdag og onsdag:

Spilluke. Plakat

Brettspilldager på Larvik bibliotek

Lær deg et nytt spill! Disse dagene vil Spilltinget, i samarbeid med Larvik Bibliotek lære bort "Magic the Gathering" og diverse brettspill på Larvik bibliotek.

Magic the Gathering er et samlekortspill som har eksistert siden 1993. I Magic the Gathering skaffer man seg kort og bygger decks (kortstokker) som man spiller med mot andre spillere. Det finnes mange veier til seier, og din deck vil være sterk mot noen typer decker og svak mot andre.

Biblioteket stiller med alt nødvendig utstyr. Ta med egen niste og drikke.

Aktiviteten er åpen for ungdomsskoleelever, og varer fra 10-17 (med mulighet for tidligere avreise etter avtale).

Alder: 8.-10.trinn
Tid: 26., 27. og 29. juli
Sted: Larvik bibliotek

Uke 31: Skriveuke

Fra 2. til 7. august, har vi fanfiction skriveuke med eget skrivekurs fra onsdag til fredag med forfatter Mari Moen Holsve (som har skrevet bl.a sommerlesfortellingene). NB. Skrivekurset er en del av sommerskolen, med påmelding.

Skrivekurs. Plakat

Fanfiction skrivekurs!
Vil du bli god på å skrive fanfiction?

Fanfiction er å skrive historier om noe du er fan av -- det kan være tv-serier, bøker, spill, hva som helst!

Vi holder fanfiction-skrivekurs med forfatter Mari Moen Holsve, som selv lærte seg å skrive ved å lage fanfiction. På kurset velger du selv hva du vil skrive om, og Mari hjelper deg hele veien. Mari har gitt ut bøker for barn og ungdom innen fantasy og grøss, og er dessuten Sommerles-forfatteren! Hun gir deg gjerne noen ekstra gode tips om du vil skrive fanfiction om Sommerles-heltene Asbjørn og Astrid!

På lørdag blir det historiestund med Susanne fra biblioteket. Da kan du tegne og skrive din egen historie etterpå.

Uke 32: Ung i Larvik

Mandag 9. august:

Foredrag for ungdom om seksualitet, grenser og onani. Med sexologstudentene Kaja Rognlien og Amalie Svindal

Vi markerer den internasjonale orgasmedagen (som er 8.august)!

Spørsmål kan sendes i DM til Larvik Bibliotek i forkant, og vil bli anonymisert.