11.desember: Et år i Nansetgata 12

Tenkt at i dag er det ett år siden vi endelig kunne åpne det midlertidige biblioteket etter den triste brannen året før. Vi var midt i pandemien, og åpningen bar preg av det, men jammen har det blitt et fint år likevel.

Vinteren var preget av pandemi, men vi holdt det gående og tilbød både henteløsning og masse digitalt innhold da det var som verst.

Kvinne med munnbind, i døråpning, med en pose bøker. Foto
"Klikk og hent"
Tre glade menn sitter i avdelingen "Natta" på biblioteket. Foto
Fra åpningen av biblioteket.
Inngangsparti, barneavdelingen. Foto
Barneavdelingen har fått inngangspartiet på plass: GrevLings trehus med sklie. Veldig populært blant de minste.
Anine med bok. Foto
Markering av Verdens bokdag 23.april
Mann med votter. Foto
Det er lov å lure på om skauen blir grønn...

I april kom Larviks andre fribyforfatter til landet. Hun heter Moloud Hajizadeh, kommer fra Iran og er journalist.

Moloud ble truet på livet i hjemlandet sitt pga tekstene hun skrev om menneskerettigheter og kvinners rettigheter. Vi er superstolte av å ha Moloud sammen med oss!

Portrett av Moloud. Foto: Per Albrigtsen
Foto: Per Albrigtsen

Sommeren kom med lysere dager og  Grevling dro ut i  skjærgården for å lage konkurranse. Ungene leste som aldri før og hentet masse fine premier i Sommerles. Ny rekord i år igjen! Larviksungene er superlesere!

GrevLing ute på tur. Foto
GrevLing dro på øyhopping i år.
Plakat sommerleskampanje
Sommerles fikk mange larviksbarn til å lese litt ekstra.

Da høsten kom lettet restriksjonene og vi gledet oss til endelig å  kunne ta huset skikkelig i bruk. Det fikk vi VIRKELIG gjort! At vi faktisk også fikk åpnet en helt egen kafè i høst, var en drøm vi hadde hatt skikkelig lenge. Det er helt utrolig at vi hver dag går rundt i lukten av nystekt bakst og ser folk kose seg med god kaffe og noe godt å bite i mens de leser avisa, studerer eller slår av en hyggelig prat med noen.

Fire glade damer bak kafedisken. Foto
Fra åpningen av Bibliotekcafé
Kafeen, interiør. Foto
Kafeen vår holder til ut mot Nansetgata og er stort sett åpen når biblioteket er åpent

Vi har hatt hundrevis av barn her på Etter skoletid. De har malt, laget buttons, stått på hodet, sett film, perlet, spilt, bygd lego, ledd og lekt.

Vi har fine ungdommer her hver onsdagskveld. De skaffer seg nye venner, spiller gøye spill, spiser, fniser, flørter og spreller.

Hobbyverksted. Foto
Tekstilhobby. Mye fint lages når vi setter frem hobbyutstyret vårt.
Barn spiller sjakk. Foto
Sjakk er alltid i vinden
Gamingsonen er populær
Buttons. Foto
Buttonsverksted

Torsdager er vår yndlingsdag. Når klokka nærmer seg 11 ruller den ene vogna etter den andre inn dørene, og de søteste små hoder titter frem for en kosestund for både foreldre og babyer med sang, rim og regler, gulp, pludring, litt gråt, bleieprat, kaffekopper og nye bekjentskap.

Så kommer fredagen, og lokalene fylles opp av glade pensjonister som hygger seg sammen med lesestund, musikk, kaffe, mat, prat og latter.

Barnevogner. Foto
Babytreff

På lørdagene yrer det av liv hos oss. Da har alle litt bedre tid og barnefamiliene strømmer inn på Endelig lørdag for å lage ting, se teater ,høre på lesestund, være med Grevling på minidisco eller la kosedyret overnatte helt alene i biblioteket.

Endelig lørdag - hobbyverksted. Foto
Full rulle på Endelig lørdag
Yoga med Malin. Foto
Yoga med Malin
Barneforestilling. Foto
Familieforestilling
Barneforestilling. Foto
Barna er et engasjert publikum
Malin i GrevLing-drakten. Foto
GrevLing byr opp til dans - og inviterer til kosedyrfest. Vår maskot er med på alt som er gøy.
Kosedyrfest. Foto
Det ble livat da GrevLing holdt fest for kosedyra i byen
Tre hekser. Foto
Feiring av Halloween. Tre hekser på jobb og mange barnefamilier innom denne lørdagen.

Innimellom dette har vi masse skoleklasser og barnehager på besøk på gode formidlingsstunder. Vi har boksnakk, datahjelp og filosofiske hjørner. Vi har foredrag om alt fra mytologi, reiser  og utedoer. Vi har hatt tusenvis innom for å forhåndsstemme ved valget. Vi har feiret Larvik 350 år med søndagsåpent og bollebakst. Vi har deltatt på Kimen litteraturfestival med lesestund om steder å tisse, prat om vennskap, foredrag om å være flerkulturell og med Tore Renberg i full fres.

Boksnakk. Foto
Boksnakk i Stavern
Boksnakk i Larvik. Foto
Boksnakk i Larvik
Publikum på arrangement. Foto
Søndagsåpent bibliotek når vi feiret byjubileum "vi350"
Tore Renberg duo. Foto
Tore Renberg Duo på besøk under KIMEN litteraturfestival
Samtale. Foto
Våre fribyforfattere
Forfatterbesøk. Foto
Eileen i bokprat med Sunniva M. Roligheten om boka "Når alt er av papir"
Datahjelp. Foto
Vi tilbyr gratis hjelp med digitale tjenester hver torsdag
Utstilling. Foto
Utstilling gyllenlær

Vi har det fantastisk med dere innbyggere hver eneste dag! Fortsett å komme innom oss for lesetips, kaffe, påfyll av kunnskap og klokskap, inspirasjon, ro, egentid, familietid, overraskelser, hobbyverksted og mye, mye mer!

Portrett
Biblioteksjef Kari Madsen Moldvær