Larvik bibliotek

Innhold

Kontaktinformasjon, åpningstider og kort info om Larvik bibliotek

Takk for at du følger våre smittevernregler når du besøker biblioteket: Vask hendene. Hold avstand. Bruk munnbind. Bli hjemme hvis du er syk.

Ta vare på hverandre.

Noen av våre tjenester vil dessverre ikke være tilgjengelige på grunn av smittesituasjonen.

Larvik bibliotek flyttet inn i Nansetgata 12 i desember 2020, etter en periode uten hovedbibliotek (pga brannen i Nansetgata 29 i 2019). Biblioteket ligger lett tilgjengelig i byens sentrum, rett ved bussterminalen. Det er parkeringsmuligheter i kjelleren, og det er inngang til biblioteket både fra parkeringskjeller, fra krysset Olavsgate/Nansetgata og fra Nansetgata. Det er mulig å ta heis opp hvis du kommer fra Nansetgata eller fra parkeringskjelleren.

Biblioteket er lyst og luftig med flere avdelinger. 

Åpningstider

Se forsiden

Barneavdelingen: Musekollen og Skauen

Vi har en flott barneavdeling med et tilhørende aktivitetsrom. I denne avdelingen finner du medier for barn og ungdom, du vil finne en gamingsone, gode sitteplasser, spill og aktiviteter. 

På aktivitetsrommet "Skauen" vil det etterhvert bli mye aktivitet for både store og små.

Sofagruppe i barneavdelingen "Musekollen". Foto
Sofagruppe i barneavdelingen "Musekollen" Foto: Larvik bibliotek

Studieavdelingen: "Lågen"

Vi har en egen avdeling for deg som vil sitte hos oss og jobbe, enten det er med studier aller andre ting. Her finner du flere gruppebord, gode lenestoler du kan sitte og lese i, to grupperom du kan låne ("Guttebass" og "Bøkker'n"), og en liten lesesal ("Jespern"). Vi har selvfølgelig trådløst nettverk tilgjengelig og en skriver/kopimaskin finner du ved hovedinngangen vår.

Lenestoler i studieavdelingen "Lågen". Foto
Sittegruppe i studieavdelingen "Lågen" Foto: Larvik bibliotek

Voksenavdelingen

I voksenavdelingen finner du en stor samling med fagbøker og skjønnlitterære bøker. Vi kan også by på film, tegneserier, bøker på andre språk og mye mer. Her finnes også flere publikumspcer du kan bruke og mange gode sitteplasser.

Bibliotekets arrangementer vil også foregå i voksenavdelingen, i den innerste delen av samlingene. Vi kaller dette området for "Indre havn" og håper vi kan tilby mange spennende møter mellom mennesker her.

Vi har en ekstra hyggelig stue bak i lokalet. Denne har vi kalt "Natta", og den er oppkalt etter Helge "Natta" Eftedal. Flere av våre lånere kaller dette for kosekroken.

I et hjørne har vi satt av plass til de små samtalene, som for eksempel boksnakk. Ikke noe navn passer vel bedre enn "Sofa'n" på denne grønne oasen.

Bokhyller i vokesenavdelingens "Indre havn". Foto
Boksamlingen i "Indre Havn", voksenavdelingen. Foto: Larvik bibliotek

Havna

Området ut mot Nansetgata synes vi er et trivelig sted. Her finner du gode sitteplasser, både sofakroker og bord du kan jobbe ved. Her er også alle avisene våre og en god samling med tidsskrifter i tillegg til den flotte lyrikken vår.

Er du kaffetørst kan du kjøpe en god kopp kaffe fra automaten. Og den har et rikt utvalg av kaffedrikker for den om liker det.

Sittegrupper ut mot Nansetgata. Foto
Sittegrupper ut mot Nansetgata. Foto: Larvik bibliotek

Tråkka og Torget

Trafikken gjennom biblioteket går på "Tråkka". Her finnes noen publikumspcer du kan låne.

"Torget" har vi samlet det du trenger for å låne, levere, ta kopier og skrive ut. Her er det to innleveringshyller, to utlånsautomater og reserveringshylle med reservert materiale for deg som skal hente noe du har bestilt. Her finner du også skriver/kopimaskin, og personalet er som oftest ikke langt unna da skranken også befinner seg i dette området.

Innleveringshyller og utlånsautomater. Foto
Innleveringshyller og utlånsautomater på "Torget" Foto: Larvik bibliotek

Samlingen

Biblioteket mistet en del av samlingen i brannen i november 2019. Det gikk særlig hardt utover bøker til ungdom og småbarn, fagbøker til voksne, film. Det ble også store tap i vår lokalsamling.

Ved innflyttinga i Nansetgata 12 hadde vi ca 50 000 medier på hyllene. 

Innlevering utenom åpningstid

Hvis du ønsker å levere noe når biblioteket er stengt, kan du benytte våre innleveringskasser som befinner seg ved inngangen mot Olavsgate/Nansetgata. Disse tømmer vi hver morgen.

Dersom biblioteket er åpent ønsker vi at du kommer inn og leverer i våre innleveringshyller.

Innleveringskasse utenfor inngangsdøren. Foto
Innleveringsskap ved inngangens Olavsgate/Nansetgate Foto: Larvik bibliotek

Lesekiosk i Nevlunghavn

På brygga i Nevlunghavn står en gammel telefonkiosk som er gjort om til lesekiosk. Larvik bibliotek er stolt fadder av denne.

Kontakt

Telefon: 33 17 10 50 
E-post: larvik.bibliotek@larvik.kommune.no 

Besøksadresse: Nansetgata 12, 3256 Larvik
Postadresse: Postboks 2020, 3255 Larvik

Til toppen