Larvik bibliotek

Innhold

Kontaktinformasjon, åpningstider og kort info om Larvik bibliotek

Larvik bibliotek flyttet inn i Nansetgata 12 i desember 2020, etter en periode uten hovedbibliotek (pga brannen i Nansetgata 29 i 2019). Biblioteket ligger lett tilgjengelig i byens sentrum, rett ved bussterminalen. Det er parkeringsmuligheter i kjelleren, og det er inngang til biblioteket både fra parkeringskjeller, fra krysset Olavsgate/Nansetgata og fra Nansetgata. Det er mulig å ta heis opp hvis du kommer fra Nansetgata eller fra parkeringskjelleren.

Biblioteket er lyst og luftig med flere avdelinger. 

Åpningstider Larvik bibliotek

Ubemannet Bemannet
Mandag 06-23 08-19
Tirsdag 06-23 08-19
Onsdag 06-23 08-19
Torsdag 06-23 08-19
Fredag 06-23 08-16
Lørdag 06-23 10-15
Søndag 06-23

NB! Ubemannet tid for Larvik bibliotek gjelder kun for studiesonen.
Det vil være avvikende åpningstider i forbindelse med ferie og høytider.

Barneavdelingen: Musekollen og Skauen

Vi har en flott barneavdeling med et tilhørende aktivitetsrom. I denne avdelingen finner du medier for barn og ungdom, du vil finne en gamingsone, gode sitteplasser, spill og aktiviteter. 

På aktivitetsrommet "Skauen" vil det etterhvert bli mye aktivitet for både store og små.

Sofagruppe i barneavdelingen "Musekollen". Foto
Sofagruppe i barneavdelingen "Musekollen" Foto: Larvik bibliotek

Studieavdelingen: "Lågen"

Vi har en egen avdeling for deg som vil sitte hos oss og jobbe, enten det er med studier aller andre ting. Her finner du flere gruppebord, gode lenestoler du kan sitte og lese i, to grupperom du kan låne ("Guttebass" og "Bøkker'n"), og en liten lesesal ("Jespern"). Vi har selvfølgelig trådløst nettverk tilgjengelig og en skriver/kopimaskin finner du ved hovedinngangen vår.

Studiesonen vår er åpen alle dager fra 06.00 til 23.00 med løsningen for meråpent bibliotek. Logg deg inn med ditt lånekort og din pinkode. Aldersgrense 16.år

Lenestoler i studieavdelingen "Lågen". Foto
Sittegruppe i studieavdelingen "Lågen" Foto: Larvik bibliotek

Voksenavdelingen

I voksenavdelingen finner du en stor samling med fagbøker og skjønnlitterære bøker. Vi kan også by på film, tegneserier, bøker på andre språk og mye mer. Her finnes også flere publikumspcer du kan bruke og mange gode sitteplasser.

Bibliotekets arrangementer vil også foregå i voksenavdelingen, i den innerste delen av samlingene. Vi kaller dette området for "Indre havn" og håper vi kan tilby mange spennende møter mellom mennesker her.

Vi har en ekstra hyggelig stue bak i lokalet. Denne har vi kalt "Natta", og den er oppkalt etter Helge "Natta" Eftedal. Flere av våre lånere kaller dette for kosekroken.

I et hjørne har vi satt av plass til de små samtalene, som for eksempel boksnakk. Ikke noe navn passer vel bedre enn "Sofa'n" på denne grønne oasen.

Bokhyller i vokesenavdelingens "Indre havn". Foto
Boksamlingen i "Indre Havn", voksenavdelingen. Foto: Larvik bibliotek

Bibliotekcafé

Vi har fått til et samarbeid med "Vintage Baby" som er et sosialt entreprenørskapsprosjekt. De jobber for å integrere kvinner med minoritetsbakgrunn i arbeidslivet.

Kaféen kan tilby både god bakst og god mat, og selvfølgelig deilig kaffe! Åpningstidene i kaféen er hverdager fra 10 til 19, fredager 10 til 16 og lørdager 10 til 15

Kafeen ligger ut mot Nansetgata og har blitt et trivelig sted. Her finner du gode sitteplasser, både sofakroker og bord du kan jobbe ved. Her er også alle avisene våre og en god samling med tidsskrifter i tillegg til den flotte lyrikken vår.

 

Interiør. Bibliotekcafe. Foto
Bibliotekcafé. Foto: Larvik bibliotek

Tråkka og Torget

Trafikken gjennom biblioteket går på "Tråkka". Her finnes noen publikumspcer du kan låne.

"Torget" har vi samlet det du trenger for å låne, levere, ta kopier og skrive ut. Her er det to innleveringshyller, to utlånsautomater og reserveringshylle med reservert materiale for deg som skal hente noe du har bestilt. Her finner du også skriver/kopimaskin, og personalet er som oftest ikke langt unna da skranken også befinner seg i dette området.

Innleveringshyller og utlånsautomater. Foto
Innleveringshyller og utlånsautomater på "Torget" Foto: Larvik bibliotek

Samlingen

Biblioteket mistet en del av samlingen i brannen i november 2019. Det gikk særlig hardt utover bøker til ungdom og småbarn, fagbøker til voksne, film. Det ble også store tap i vår lokalsamling.

Ved innflyttinga i Nansetgata 12 hadde vi ca 50 000 medier på hyllene. 

Innlevering utenom åpningstid

Hvis du ønsker å levere noe når biblioteket er stengt, kan du benytte våre innleveringskasser som befinner seg ved inngangen mot Olavsgate/Nansetgata. Disse tømmer vi hver morgen.

Dersom biblioteket er åpent ønsker vi at du kommer inn og leverer i våre innleveringshyller.

Innleveringskasse utenfor inngangsdøren. Foto
Innleveringsskap ved inngangens Olavsgate/Nansetgate Foto: Larvik bibliotek

Lesekiosk i Nevlunghavn

På brygga i Nevlunghavn står en gammel telefonkiosk som er gjort om til lesekiosk. Larvik bibliotek er stolt fadder av denne.

Kontakt

Telefon: 33 17 10 50 
E-post: larvik.bibliotek@larvik.kommune.no 

Besøksadresse: Nansetgata 12, 3256 Larvik
Postadresse: Postboks 2020, 3255 Larvik

Til toppen