20. desember: Høytlesning

Innhold

I julen har man ofte litt bedre tid enn ellers. Da kan det være hyggelig å lese høyt for hverandre. Barneavdelingen vår har forslag til fine bøker man kan lese sammen.

Apestjernen

Helga anbefaler:

Apestjernen av Frida Nilsson

Jonna bor på et barnehjem og lengter inderlig etter å få en egen familie. Gorillaen lever på en rotete skraphaug og ønsker å adoptere et barn. Men kan en gorilla være mamma til en jente? 

 

Jonna opplever det nye livet sitt som både nytt og rart, men etterhvert skjønner hun at den nye mammaen faktisk er snill og oppfinnsom. Jonna har faktisk aldri hatt det så bra. Kan det vare? Det er nemlig noen som gjerne vil ha tomta til Gorillaen. I tillegg viser det seg at Gorillaen bærer på en stor hemmelighet. Hvorfor ville hun absolutt bli adoptivmoren til Jonna?

Historien viser at det er viktig å ikke dømme noen etter utseendet, og at det aller viktigste foreldre kan gi barn er kjærlighet!

Nina anbefaler:

Ludde av Ulf Löfgren

For de aller minste er bøkene om Ludde gode å bruke som høytlesningsbøker. Hvorfor? De er morsomme for både liten og stor! Historiene appellerer til  små barn humoristiske sans  allerede fra 1 ½ års alder. 

Den første boka om Ludde kom i 1984, og etterhvert ble det mange bøker fra dette kosedyruniverset. Hver eneste lille bok inneholder en god porsjon humor som får liten og stor til  å humre og le.  Som for eksempel i boka “Ludde får besøk”  der den ene etter den andre av Luddes venner banker på døra og spør om de kan få overnatte hos Ludde. Og det blir etterhvert trangt om plassen, for Ludde sier ikke nei til noen av vennene sine. Hvordan skal det gå med så mange i huset?  Oi oi sier Ludde og skjønner at nå er det kanskje ikke plass til flere! Men det løser seg på en veldig enkel måte.  Og det enkle er ofte det beste! I hvert fall når du er 1 ½ år.   

267664603 640652887076131 8307185518233589818 N
IMG 2493

Malin anbefaler:

“Jul O’hoi” av Ben Clanton

Hjemme hos meg er både barna (2,5 og snart 5) og jeg veldig begeistret for “fantastiske Narve og Manet”, og denne juleboka er like morsom som de andre 4 bøkene i serien. Narve er havets enhjørning, elsker vafler og er livets optimist - og nå også proppfull av juleglede. Hans mer skeptiske bestevenn Manet fyller også denne boka med sarkastiske kommentarer, feiltolkninger og sin humoristiske skepsis til alt og alle - med et stikk til julegavepress og julestress. Og finnes egentlig havets julenisse?

Boka er utformet som en tegneserie, med flotte tegninger og morsomme kommentarer for både liten og stor - ofte humrer mamma godt der barna bare smiler uvitende og fornøyd. Derfor passer denne boka/serien godt til høytlesning og samlesing, nesten uansett alder og leseferdigheter :) Boka består av 3 små historier, som likevel henger sammen, og innimellom hver historie/kapittel finner man fantastiske fakta hvor alle også lærer noe! 

Eileen anbefaler:

"Olivias liv" og "Portalpilotene"

Url format not supported.

Susanne anbefaler:

Himmelkua av Peter Svalheim

Url format not supported.

Til toppen