5. desember: Lucias siste reise av Vetle Lid Larssen

Er du som Benedikte og liker de gode, tykke historiske romanene som evner å underholde og fascinere ? Da har hun et super-aktuelt boktips til deg!

Design Uten Navn 2021 12 04T140218.078

Vetle Lid Larssen har akkurat gitt ut en ny roman - Lucias siste reise. Fem år har han brukt på  skriving og grundig leting i historisk kildemateriale. Han oppsøkte biblioteker og arkiver i Italia og England. For å finne ut hva? Jo, - for å finne ut hva som skjedde med Sankta Lucia. 

Romanen starter med å fortelle om den unge jenta Lucia, som på besøk i en av de forbudte kristne menighetene blir en kristen, og som også nekter å la seg gifte bort til en mann hun ikke vil ha. 

“Jeg vil ikke ha Nerius". Hun tidde, så på moren. “Jeg vil ha en annen”. “En annen? Hvem annen? “”Kristus”. Det ble stille

I år 304 e.Kr dømmes Lucia til døden ved halshugging. Men hva skjedde etter det?

Lucia levde et kort liv, men har i flere hundre år levd videre i legendene, som martyr, helgen og i tradisjonene våre. Selve historien om Lucia forteller Vetle Lid Larssen om på de første 60 sidene. Deretter er det bare å lene seg tilbake i godstolen og bli med forfatterens fantastiske historiefortelling. For historien om Lucia og hva som skjedde med levningene hennes sluttet nemlig ikke på Sicilia i år 304 e.Kr.  Gjennom romanens 632 sider blir du med på en helt utrolig, fascinerende, spennende, frodig, brutal og morsom reise tilbake i historien. Fra tidlig middelalder og frem til vår tid. Hva gjorde for eksempel norske vikinger med Harald Hardråde i spissen på Silcilia i 1041? Romanen er spekket med fakta og fiksjon, den er detaljrik  og underholdende. Vetle Lid Larssen skriver så det spruter! 

Dette er et lese-/julegavetips til deg som liker de underholdende, velskrevne, eventyrlige historiske romanene.

PS: Har du lyst til å høre forfatteren selv fortelle om boka er det mulighet for å høre Vetle Lid Larssen på biblioteket 8. desember kl. 19

Til toppen