9.desember: "Harald Slumpenbergers julepresang" av John Burningham

Bildeboka om Nissefars strabasiøse ferd for å få levert julegaven til den fattige gutten Harald Slumpenberger er Helgas ABSOLUTTE julefavoritthistorie, og den må hun lese hver jul.

Da Nissefar kommer sliten hjem på julekvelden, oppdager han at han har glemt igjen en pakke i sekken. Den er til Harald Slumpenberger som bor i hytta på toppen av Fjolle Bolle-fjell, som ligger langt, langt borte. Nissefar vil gjøre alt som står i hans makt for at pakken skal ligge i julestrømpa til Harald Slumpenberger på juledags morgen.

Oppdraget til Nissefar er ikke enkelt, og det oppstår selvfølgelig forskjellige utfordringer underveis. Nissefar møter heldigvis mange gode hjelpere, og menneskene han treffer hjelper ham på ulike måter på vei mot Fjolle Bolle-fjell. Skal tro om Nissefar rekker fram i tide?

Historien handler om å være gavmild, hjelpsom, oppfinnsom og utholdende. Det går også an å lære seg nye og kreative måter å komme seg fram på. Illustrasjonene er enkle og holdt i duse farger. Boka passer for hele familien og er god å lese høyt. 

IMG 1023
Til toppen