Bildeboktips fra Eileen

Innhold

Eileen anbefaler bildebøkene til forfatterne Julia Donaldson og Rachel Bright. Tegnet av de dyktige illustratørerene Axel Scheffler, Jim Field og Izzy Evans.

Design Uten Navn 2021 08 02T151219.970

Julia Donaldson og Axel Scheffler

Iblant dukker det opp en forfatter som skriver mange bra bildebøker. Julia Donaldson er et kjent navn for mange. Hun har skrevet bøkene om Gruffalo, boka Apestreker, Zog og mange flere. Disse har vi både på engelsk og norsk. Han som lager bildene til mange av bøkene hennes heter Axel Scheffler. Det er det ikke så mange som vet. Er det litt urettferdig at forfatteren blir mer kjent enn illustratøren?

Rachel Bright, Jim Field og Izzy Evans

En annen god forfatter av bildebøker er Rachel Bright. Bildebøkene hennes er morsomme og fargesterke og de har en fin moral. Den lille Urosaurusen, om dinosaurusen som trasker uredd av sted, men som så kommer på alt det farlige som kan skje. Da er det godt å ha med kosedyret sitt og en magisk stein og tenke på at mamma sier at det meste går bra.

Rachel Bright har også skrevet boka om Løven og musa, Koala og Lilleulv på hjemvei. Den siste nå er Fargerike Freddy. En morsom bok fra hønsegården og en spinn vill kylling som lager kaos og leven. Jim Field har laget noen av illustrasjonene til Bright sine bøker, den siste har Izzy Evans illustrert.

Til toppen