Bøker i appen BookBites

Innhold

Disse bør du lese – Grevling anbefaler!

Av og til er det ikke så lett å komme seg til biblioteket for å låne nye bøker. Og kanskje har du lest de du har hjemme mange ganger eller kanskje du ikke har noen bøker hjemme i det hele tatt?

Fortvil ikke: Hvis du har en mobil eller nettbrett der du kan laste ned appen vår BookBites, kan du låne bøker derfra. Grevling og Eileen på barneavdelingen gir deg noen tips til bøker du kan finne i BookBites

Flukten til det øde huset – Agent Elvin Griff – av Arne Svingen

Lydia våkner med hodet på Elvins skulder, bussen har kommet til siste holdeplass. Hvor de skal vet de ikke, de håper å finne et sted de kan sove og de trenger mat. De finner et gammelt, ubebodd hus, de stjeler mat fra en søppelcontainer. De sovner og våkner av  lyder fra kjelleren. De sniker seg ned for å se…. Hva skjer hvis de blir oppdaget av de som er der? Det blir skikkelig krise. Dette er bok nr 2 i serien om Agent Elvin Griff, nr 1 heter Flukten til verdens ende.

Flukten Til Det De Huset Fotokreditering Gyldendal 216X300

Detektivene på Torshov – Det forsvunne perlekjedet av Samuel Bjørk

DNT, Detektivene på Torshov, er en nystartet og topphemmelig detektivklubb som består av Kim Kong, Pølsa, Aryan og Heidi.

De har hovedkvarter på tørkeloftet i Frankrikegården og det første oppdraget kommer brått og er mye større enn de er forberedt på.

Detektivene På Torshov 213X300

Moren til Aryan vasker hos fru Abrahamsen og nå har politiet vært og hentet henne. Hun er beskyldt for å ha stjålet et perlekjede verdt 100 000 kroner. DNT er helt sikre på at hun er uskyldig og bestemmer seg for å bevise det OG finne den skyldige. Det blir en tøff og ganske skummel oppgave for fire 6.klassinger, men med spionutstyret de får av onkelen til Pølsa og en god plan er det kanskje mulig å renvaske Aryans mamma?

Olivias liv- Annenhver uke av Heidi Linde

Denne boka er så bra! Jeg både lo og gråt. Den passer både for alle som har det sånn som Olivia, som bor annen hver uke hos moren og annenhver uke hos faren sin, men også for alle andre som synes familie og venner og skole iblant kan være vanskelig.
For det er jo litt stress noen ganger, det å pakke bagen og flytte hver fredag eller mandag. Det kan også bli vanskelig når det begynner ei ny jente i klassen…. og i tillegg har Pappa en nyhet å fortelle som gjør alt enda mer vanskelig!

Annenhver Uke Fotokreditering Gyldendal 191X300

Ups! Barnevaktbyrå av Caroline Cala

June, Penny og Sarah trenger penger. De vil ha en skikkelig bursdagsfest i år, siden de går i 7.klasse. June får en idè fra ei bok hun ser og de bestemmer seg for å starte et Barnevaktbyrå. De lager plakater og legger ut på nett og snart får de sitt første oppdrag og sin første lønn. Men, June har en ganske bitchy storesøster, Chelsea, og snart har jentene mistet alle oppdragene sine til Chelsea og hennes venninner. De er eldre, har bil og er skikkelig gode på markedsføring. Dette må hevnes! Boka er litt alvorlig, mest morsom og viser ulikheten mellom jentene og familiene deres.

Ups Barnevaktbyrå 197X300

Tåkedis av Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen

Hannah er på sykkeltur med faren da hun får se noe som flyter i vannkanten. Det er ei rød jakke. Denne jakka blir starten på et alvorlig mysterium. Hannah og bestevennen, Einar, finner fort ut at leder for Miljøpartiet i byen, Halvor Eiken, har ei sånn jakke. Han er den eneste som har gått imot et amerikansk selskap som vil gjøre store investeringer i Lillehavn, investeringer som supermarked, stadion og leiligheter. Men hvor har det blitt av Eiken?

Tåkedis 209X300 (1)

Tåkedis har fart og spenning fra første side! Dialogen mellom Hannah og Einar er både kjapp og morsom. At mysteriet har elementer av både politikk og miljø gjør den også veldig aktuell.
Boka er bra!

Viktor av Katarina von Bredow

Viktor er siste boka i en trilogi som startet med Ellinor og fortsetter med Leo og Viktor.  Viktor kommer ny i klassen får han og Ellinor ganske fort et spesielt forhold. Leo liker absolutt ikke at Viktor henger med Ellinor, han synes Viktor er falsk. Ellinor synes faktisk at Viktor er litt merkelig iblant og lurer på hvorfor de aldri kan være hjemme hos han, samtidig er hun veldig forelsket i han.

Viktor 204X300

Viktor vil ikke at noen skal vite noe om det som er vanskelig hjemme. Katarina von Bredow skriver utrolig bra og hun tar opp temaer som mange kjenner på i hverdagen, ting som er vanskelige i livet.

Broren min er en superhelt av David Solomons

Luke og broren, Zack, er i trehytta. Luke går for å tisse og da han kommer tilbake har det utenkelige skjedd; broren har fått superkrefter og har blitt Superfyren! Hvilke krefter han har fått vet de ikke i starten, men det viser seg fort at telekinese er en av dem. Det betyr at han kan flytte eller stoppe ting med tankekraft, som f.eks en buss. I starten synes Luke at det er stas å ha en så stor hemmelighet, men etter hvert som Superfyren blir mer og mer berømt, føler han veldig for å dele. Og det får han muligheten til når broren blir kidnappet. Morsom og spennende bok.

Broren Min Er Superhelt 209X300

Dustespøkelser av Anneli Klepp

Line og Sara er på vei hjem fra skolen. De diskuterer leksen, at de skal skrive en spøkelseshistorie. To av guttene på skolen utfordrer dem om å møtes på kirkegården på kvelden, etter at det har blitt mørkt… Men, plutselig sier Sara at hun ikke kan bli med likevel, hun må passe lillesøsteren sin. Hjelp! Line må treffe guttene alene! Hele kvelden gruer hun sykt mye. Og det blir ganske skummelt. Og Line blir veldig redd.  Heldigvis har Line gode venninner.

Dustespøkelser 216X300

Sprekke-hemmeligheter av Anneli klepp

Line er ikke forelska! Hun bare later som. Det er fordi hun er venninne med Emma og Eva. De har nemlig funnet på at de skal lage en klubb som de kaller Forelsket-klubben. Line tenker at det bare er en tulleklubb, men tør ikke si det. Hun er redd for at de ikke vil være venninne med henne hvis hun sier hva hun mener. Så hun lyver og sier at hun er forelska i Birk. En morsom bok om hvor vanskelig det er å være seg selv. Sprekke-hemmeligheter er første bok i serien som heter Lines verden. Lettlest og tydelig.

Sprekkehemmeligheter 213X300
Til toppen