Boktips: Bellas bekymring av Tom Percival

Innhold

Bellas bekymring er en kjempefin bildebok som kan brukes som utgangspunkt for å snakke om vanskelige følelser som engstelse og redsel.

Helga Anbefaler (9)

Bella er en glad og aktiv jente. Hun liker å bruke kroppen og sansene når hun leker og går på oppdagelsesferd. En dag Bella er ute på tur oppdager hun en Bekymring. Den er liten og gul, og i begynnelsen bryr hun seg ikke så mye om den. Men Bekymringen vokser, og etter hvert blir den kjempestor og følger etter henne overalt. Bella tør ikke lenger gjøre alt hun gjorde før. Det rare er at ingen andre ser Bekymringen. Bella må bære den inni seg alene, og det gjør vondt.

I parken ser Bella en gutt, og ved siden av gutten er det noe som likner på en blå Bekymring. Kan det bety at Bella ikke er så alene likevel? Bella og gutten snakker sammen om hva de er bekymret for, og da skjer det nesten noe magisk!

Percival viser helt konkret hvordan det hjelper å dele vanskelige følelser med andre. Han har valgt å illustrere Bekymringene i boka som en gul og en blå dott. Bekymringene har svarte øyenbryn og øyne som ser triste ut hele tiden. Bellas bekymring tar mer og mer plass på boksidene, og alt rundt henne blir mørkere og mørkere. Men etter at Bella har truffet gutten blir både hennes og hans Bekymring bitteliten, og barna leker sammen i en regnbue av farger.

Andre bøker som handler om å overvinne engstelse og redsel:

Til toppen