Boktips: Boken som ikke ville bli lest av David Sundin

Hva bør du gjøre med en helt spesiell godnatthistorie som ikke vil bli lest? Åpne den, selvfølgelig!

Design Uten Navn 2022 02 04T104650.716

Denne bildeboka ser litt kjedelig ut på avstand, men når du holder den i hånda oppdager du at det både er et skjelett og en engel i gull på forsiden. Det stå også flere advarsler som La boken ligge og Ikke åpne. Advarslene pirrer nysgjerrigheten, for hva slags bok er dette?

Boka starter som eventyr pleier å gjøre med frasen det var en gang. Det var en gang et barn som ikke fikk sove, og dette barnet vil gjerne bli lest for. Et vanlig godnatteventyr, altså, men det stemmer ikke helt. For selve eventyret begynner i det boka gjør alt den kan, og bruker mange knep, for at du som leser ikke skal fortsette å lese. Boka befaler at du må gjøre som den sier og gir deg plutselig beskjed om å svinge boka til høyre eller til venstre og si TUT TUT eller synge. Det dukker opp ord som ikke finnes, boka får vinger, den blir varm, og jammen kommer det ikke en krokodille akkurat når alle R-ene har blitt til U-er. Ikke bua. Viukelig ikke bua.

Det er mye luft på sidene. Bakgrunnen er hvit, og teksten og illustrasjonene har de samme fargenyansene av blågrønt og rosa. Illustrasjonene viser gammeldagse motiver som flosshatt, luftskip og sveivegrammofon. Hvert oppslag byr på overraskelser.

David Sundin er en svensk humorist. Han har truffet skikkelig blink med denne kreative boka som innbyr til en lesestund full av latter og lek. Og stikk i strid med bokas ønske fortjener den å bli lest høyt for barn! 

Gå ikke glipp av oppfølgeren. Den heter Boken som virkelig ikke ville bli lest, og den kan du også låne på biblioteket.

Til toppen