Boktips: Det suser i Sivert av Ragnar Aalbu

Innhold

Har du lyst til å forlenge sommeren? Da kan du bli med flodhesten Sivert til stranda!

Design Uten Navn 2022 08 29T150555.238
Flodhester pleier å tilbringe store deler av dagen i vann, men ikke Sivert. Mamma flodhest og to søsken koser seg i vannet. Sivert derimot har alle mulige slags unnskyldninger for å holde seg på land. Kanskje han lider av vannskrekk eller ikke kan svømme? Han er i alle fall redd for at badebuksa skal falle av, at fiskene skal bite eller at han ikke skal få puste under vann. Etterhvert blir det veldig varmt, og hva skal Sivert, som er full av solkrem, svette og sand, gjøre da?

Aalbu har en egen underfundig humor og liker å leke med språket. Et eksempel på det er når Sivert sier at ikke engang kråker liker kråkeboller. Selve tittelen Det suser i Sivert gir assosiasjoner til den kjente klassikeren Det suser i sivet. Den handler om en gruppe dyr som lever ved en elvebredd. Og før historien begynner står det at ingen flodhester, barn eller bøker ble vannskadet under arbeidet med denne boka.

Et kjennetegn ved Aalbus illustrasjoner er at han ofte bruker geometriske figurer og ikke så mange farger. Flodhestene er rødbrune med gule solhatter. Ellers lar han både himmelen og havet være turkisblå. Så veksler han mellom å fargelegge dem, slik at noen ganger er fargen øverst på oppslaget, andre ganger nederst. En spesiell detalj er at boka åpnes og leses som om den var en laptop. Det gir fortellingen en egen rytme.

Denne bildeboka passer ekstra godt for alle som er litt redde for vann. Bli med Sivert til stranda, for han går igjennom mange forskjellige tanker og følelser før han tør å kjenne på gleden ved å bade.

Anbefales av Helga

Ragnar Aalbu har i tillegg til denne boka også laget mange andre artige bildebøker du kan låne på biblioteket.

Her kan du bestille bøker av Ragnar Aalbu:

Til toppen