Boktips: Dyrene sover av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mari Kanstad Johnsen

Dyrene sover er en super godnatthistorie. Bo og mammaen hans leker seg gjennom alle leggerutinene, og samtidig får vi vite hva forskjellige fugler og dyr gjør når de skal sove.

Boktips Fra Helga (6)

Det er leggetid, og lille Bo vil ikke sove. Han bor sammen med mammaen sin i en leilighet som er full av dyr. Levende dyr, kosedyr, pyntedyr og bilder av dyr. Mens Bo prøver å hale ut tiden, forteller mammaen historier om hvordan dyrene og fuglene sover. 

Bo later som han er en papegøye. Papegøyer må ha kveldsmat, sier mammaen, og i fantasien flyr de inn på kjøkkenet for å spise. Så blir Bo til en bjørn som går i hi. Mammaen er med på leken, men klarer å lokke ham med inn på badet. For også bjørner må vaske seg. Bo ligger i badekaret, og mammaen forteller om havotere og hvalrosser. Om sjiraffer som må passe seg for løvene, og om dyrene som gjemmer seg når de skal sove.

Etter å ha gjemt seg under senga og lekt at han er en flaggermus, er Bo endelig klar for å legge seg i senga si. Der krøller han seg sammen som en pytonslange og sovner. Nå er du en tårnseiler på himmelen som sover mens du flyr, hvisker mammaen.

Bildeboka har stort format, og allerede på forsiden bruker illustratøren sprelske fargekombinasjoner. Det er fart, bevegelse og rare perspektiver. Og mye å se på, oppdage og snakke om. Teksten flyter godt, og samtalen mellom mor og sønn er en fryd å lese.

Mari Kanstad Johnsen har også illustrert Leggetid av Frode Grytten. 

Til toppen