Boktips: Hva sier Lille Krokodille? av Eva Montanari

Innhold

Herm lyder sammen med smårollingen. Hvilestunden sier snork snork snork, og blomsten sier sniff sniff. Men hva sier Lille Krokodille?

Helga Anbefaler (10)

Hva sier Lille Krokodille?

Det er lett å bli glad i Lille Krokodille. Hva sier Lille Krokodille? inneholder to sjarmerende historier. Den første er fra barnehagemiljø, mens den andre foregår på lekeplassen.

Lille Krokodille ligger og sover når vekkerklokka ringer. Ring ring. Han skal begynne i barnehagen, og dagen starter med alle de kjente lydene. Kilingen sier hihihi, og kavringen sier plopp når den blir kastet ned i skåla med melk. Det er litt skummelt med alt det nye og ukjente i barnehagen, så hva sier Lille Krokodille når pappa må dra? Og når han kommer for å hente?

Bestemor og bestefar tar med seg Lille Krokodille til lekeplassen. På veien dit lærer han seg flere lyder, og på lekeplassen havner han i nye situasjoner han må takle. Det er ikke lett å vente på tur og dele med de andre dyrene, men til slutt sier leken JIPPI!

Bildeboka er full av lydhermende ord hentet fra dagliglivet. Den er perfekt for de yngste som er i ferd med å erobre språket, og lærerik på en humoristisk måte. Gjennom lyder blir Lille Krokodille kjent med nye personer, situasjoner, steder, natur og ting. De kjempesøte illustrasjonene er tegnet med fargeblyanter og viser dyrene i gjenkjennelige hverdagssituasjoner. Teksten er også laget for hånd.

Anbefales av Helga

Andre bildebøker som har lyder som tema

Andre bøker om krokodiller

På biblioteket har vi også flere bildebøker som handler om krokodiller

Til toppen