Boktips: Kåre og Marimba hjelper til av Markus Lantto og Camilla Kuhn

Innhold

Bli med Kåre og Marimba på en ellevill tur der de får lekt både gjemsel og politi og røver.

Design Uten Navn 2022 12 21T145322.713

Om Kåre og Marimba hjelper til av Markus Lantto og Camilla Kuhn

Marimba er en geskjeftig jente som vil at det skal skje noe. Hun liker fart og spenning, mens vennen Kåre er en litt mer rolig fyr. Kåre foreslår ting de kan leke, og selv om Marimba synes alt høres kjedelig ut bestemmer de seg for å hjelpe den første de møter. Hvis de er heldige får de kanskje is?

Det er snilt å hjelpe andre, men hvorfor vil ikke Torsten ha hjelp? Han påstår at han har mistet nøkkelen til sykkellåsen på varesykkelen og derfor vil klare seg selv. Kåre og Marimba gir seg imidlertid ikke. Når låsen på sykkelen er klippet over hopper de opp på sykkelens lasteplan. Plutselig suser de av gårde i en vill fart, og det blir skikkelig action. For en morsom lek! Men hva slags lek er det, og hvem er egentlig de tre uniformerte typene som jakter på dem? 

Markus Lantto har skrevet en spennende og original historie om å ha gode intensjoner, men samtidig kanskje ikke helt få med seg hva som foregår. Camilla Kuhns illustrasjoner viser at fortellingen kan forstås på flere plan. Hun har en røff tegnestil der mye er overdrevet. Marimba har knallgrønne gummistøvler og et kraftig overbitt, mens Torsten er underbitt og har en bitteliten hatt på det store hodet sitt. Håret til Kåre ser ut som en rennende malingsklatt, ellers er han tegnet ganske normal. Utseendet til alle tre passer godt til personligheten deres. På noen av oppslagene er det ingen tekst, men illustrasjonene viser at mye hender, og det i et heseblesende tempo. Og der tekst og bilder forteller forskjellige ting oppstår en egen, spesiell form for humor. Jeg håper det kommer flere bøker om radarparet Kåre og Marimba!

Kuhn har både skrevet og tegnet disse bildebøkene

Hun har laget tegningene til disse bildebøkene

Her er noen av de andre bøkene på biblioteket som handler om tyver

Til toppen