Boktips: Krøll og Raute og tallet 3 av Maria Nilsson Thore

Innhold

Lær å telle til tre sammen med vennene Krøll og Raute!

Design Uten Navn 2022 11 16T113241.282

Krøll og Raute og tallet 3

Grisen Krøll og kua Raute er gode venner. De bor på landet like ved en innsjø, og nå vil de dra og bade. Det er varmt i lufta, men kaldt i vannet. Orker de å hoppe uti da? Krøll bestemmer at de skal telle til tre før de tar sats og hopper fra bryggekanten. En, to, TREE!!! Raute blir stående igjen, for det viser seg at han ikke vet hva tre er. Heldigvis er Krøll en god lærer, og etter badet løper de hjem mens de teller til tre.

Krøll og Raute er to sjarmerende fyrer, og Nilsson Thore har plassert dem i et idyllisk miljø. Bortsett fra enkelte sjokkrosa detaljer, bruker hun stort sett pastellfarger i tillegg til hvit bakgrunn. Hver illustrasjon går over to sider. Allerede på første oppslag er det mange forskjellige ting å telle. Hvor mange dører og vinduer finnes? Kurver og esker? Hageredskap? Og på siste oppslag står Krøll og Raute i ulike posisjoner for å vise frem alle tallene fra 0 til 10.

Denne bildeboka passer perfekt for førskolebarn til å trene på grunnleggende matematikk. Ved hjelp av humoristiske og detaljerte illustrasjoner får barna øvd seg på elementær tallforståelse. Bli med og tell: en, to, TREE!!!

Nilsson Thore har laget flere bøker om Krøll og Raute som kan lånes på biblioteket

Flere illustrerte bildebøker av Maria Nilsson Thore

Hun har også illustrert bildebøkene i serien Saltkråkan med tekst av Astrid Lindgren

Bildebøker som handler om griser

Bildebøker som handler om kuer

Til toppen