Boktips: Lukas og Kim av Johan B. Mjønes og Åshild Irgens

Innhold

Gjør som Lukas og Kim: Lek ute i snøen!

Helga Med Boktips Lukas Og Kim

Det er vinter og snø, og Lukas leker ute. Han vil så gjerne bli kjent med den nye jenta i nabohuset, men hun legger visst ikke merke til ham. Lukas lager snømann og snøborg, og han aker. Jenta holder på med sin egen lek. Lukas synes det er gøy å være ute i snøen, men det hadde vært enda morsommere å leke sammen.

Plutselig sitter Lukas fast, og han blir redd. Ikke bare sitter han fast i snøen, men den har forvandlet hagen til en skummel ulveskog. “Hjelp!”, roper Lukas. Skal tro hvem som kommer og hjelper ham?

Mjønes har skrevet fem bildebøker om Lukas, og Lukas og Kim er den fjerde boka i serien. Det er en nydelig liten historie om å få en ny venn. Mjønes bruker ikke mange ord, og likevel får han sagt så mye. Selv om utgangspunktet er en hverdagslig situasjon som mange barn kan kjenne seg igjen i, blir det både spenning og dramatikk underveis.

Irgens har tegnet et vinterlig univers der den magiske leken til Lukas og Kim er konkretisert. Med få virkemidler viser hun hva barna føler, og dette skaper også gjenkjenning. Hun har valgt å fargelegge uteklærne til Lukas og Kim i komplementærfargene rødt og grønt. De synes derfor godt i vinterlandskapet, som skifter mellom ulike nyanser av hvitt og grått. 

Det er bare å gjøre som Lukas og Kim. Ta på deg varme vinterklær, og gå ut og lek i snøen!

Hele serien om Lukas kan anbefales.Her finner du de andre bøkene i serien

Åshild Irgens har også illustrert disse bildebøkene

Til toppen