Boktips: Skandar og enhjørningstyven av A.F. Steadman

Innhold

Trodde du at enhjørninger var søte og nusselige vesener som sprer glitter og regnbuer? I denne boken er de absolutt ikke det ...

Skandar vokser opp i en liten kystby i England. Helt siden han var liten har familien hans sett på sendingene fra Kaosturneringen, hvor unge enhjørningsryttere konkurrerer om å bli den beste. Både Skandar og søsteren hans har alltid drømt om å bestå klekkeprøven og bli utvalgt til å få reise til Øya langt ute i havet og klekke ut og trene sin helt egen enhjørning.

Men når dagen for Skandars klekkeprøve kommer, får han ikke engang lov til å avlegge prøven. Han er skuffet og sint, helt til det kommer et mystisk besøk midt på natten, og han blir tatt med ut i havet av en fremmed dame, med beskjed om at Øya er i fare. Og Skandar er den som kan redde den.

Skandarbilde

I denne fortellingen er ikke enhjørninger nusselige skapninger som glitrer og bæsjer regnbuer. De er blodtørstige, ville vesener som er livsfarlige hvis de ikke får en rytter de kan knytte bånd til. Det er en fantastisk fortelling, full av spenning og magi, familiehemmeligheter og vennskap. 

 

Anbefalt av Susanne.

Til toppen