Boktips: To små riddere av Bjørn F. Rørvik og Alice Lima de Faria

Klarer to små riddere å redde prinsessen fra den skumle dragen? Vil prinsessen faktisk bli befridd? Og hvor farlig er dragen egentlig?

BOKTIPS (23)

Alle kongens riddere har dratt på ridderturnering. Bortsett fra den forfengelige Rosenbusk og den klønete Bang som får i oppdrag av kongen å berge prinsessen fra dragens klør. Det synes de er skikkelig nifst, for en drage er langt ifra noe kosedyr! Og tenk om de ikke klarer det? Da kan de havne i borgens fangehull. Derfor trosser de egen frykt og våger seg inn i dragens hule …

Fargene som går igjen i illustrasjonene er nyanser av svart, grønt, rosa og gult mot hvit bakgrunn. Det er mye situasjonskomikk og artige detaljer i illustrasjonene, og det er lett å se hva de ulike typene føler. Min favoritt er slubberten som vokter hulen.

Riddere, prinsesser og drager hører hjemme i eventyrene. Men hvem har sagt at ridderne alltid behøver å slåss eller at dragene må være skumle hele tiden? Og hvorfor er det bare prinsessene som skal være pene og få lov til å pynte seg? I denne tøysete fortellingen blir det meste snudd på hodet.

To små riddere er den første boka i en ny serie, og det er bare å glede seg til den neste.

Andre bildebøker av Bjørn F. Rørvik:

Bøkene om Reven og Grisungen
Bøkene om Bukkene Bruse

Andre bildebøker som Lima de Faria enten har illustrert eller skrevet selv:

Rumpemelk fra Afrika
Det var ikke jeg! sa Robinhund
Fuglefesten
Til toppen