Boktips: Tordentrollet av Aprilkind, Barbara van den Speulhof og Stephan Pricken

Innhold

Det er lov å bli sint! Tordentrollet må imidlertid lære seg å takle sinnet.

Tordentrollet

Et lite, blått troll bor i nærheten av en skog sammen med vennene sine. Han leker og koser seg og er fornøyd med livet.

En dag bestemmer han seg for å bygge en hytte. Full av pågangsmot setter han i gang med prosjektet. Men hva skjer når ikke alt går etter planen? Trollet blir skikkelig sint og forvandler seg til et ordentlig tordentroll! Han blir så rasende at de andre ikke vil være sammen med ham lenger. Hvordan kan de bli venner igjen? 

En biblioteksansatt sitter i en lenestol og ser morskt inn i kameraet. På fanget har hun boka Tordentrollet. Bokomslaget viser tegningen av et blått troll som har armene i kors og ser sint ut.

Tordentrollet har alle følelsene både inni og utenpå kroppen. Stephan Prickens illustrasjoner viser tydelig hva trollet føler, enten han er glad, sur, lei seg eller sint. Mange av illustrasjonene går over to sider. Den rytmen brytes av og til ved at flere situasjoner vises på et oppslag, og da kan vi tydelig se hvordan følelsene til det lille trollet endrer seg. Prickens har ellers skapt et idyllisk miljø der alle kan få utfolde seg, og når trollet har fått rast fra seg, opprettes idyllen. 

Hvem har ikke kjent på sinne? Det er en helt normal følelse som det imidlertid er lurt å lære seg å kontrollere. De fleste av oss liker nemlig ikke å være i nærheten av sinte folk. Forfatteren Speulhof lar det lille trollet selv forstå hvordan han kan ordne opp når vennene har fått nok av sinnet hans. Tordentrollet finnes også som kosedyr, utviklet av et tysk par som kaller seg aprilkind. Det var de som hadde ideen til bildebøkene om det lille trollet. Denne boka er den første i en serie, og den er oversatt fra tysk av Ane Sjøbu.

Andre bøker som handler om sinne og som du kan du låne på biblioteket

Til toppen