Det handler om fotball!

Innhold

Er du av dem som aldri får nok av fotball? Eileen har forslag til gode bøker for barn.

Det kommer stadig bøker om kjente fotballspillere og om selve spillet. Det kommer også skjønnlitterære bøker, altså fortellinger, om gleden ved å spille fotball. Bøker om utfordringene, om maktapparatet bak, om treningen og skuffelsene, om mestringsfølelsen og iveren.

Noen mener fotball får for stor plass, andre mener at fotball er livet!

Kasper finter av Jørn Jensen

Det er ikke mulig å unngå Jørn Jensen når en skal skrive om fotball-bøker. Han har underholdt barn med serien om Kasper i mange år og de kommer stadig i nye opplag.

Serien på 20 bøker er alle lettleste og passer godt for de som akkurat har lært å lese. Det er mange fine illustrasjoner og alle bøkene har gode tips til ulike øvelser du kan trene på. Bak i denne boka kan du lese om demping, takling, sklitakling og Cruyffs finte.

Det er ikke mulig å unngå Jørn Jensen når en skal skrive om fotball-bøker. Han har underholdt barn med serien om Kasper i mange år og de kommer stadig i nye opplag. Serien på 20 bøker er alle lettleste og passer godt for de som akkurat har lært å lese. 

9788202658809

Det er mange fine illustrasjoner og alle bøkene har gode tips til ulike øvelser du kan trene på. Bak i denne boka kan du lese om demping, takling, sklitakling og Cruyffs finte.

Rett i krysset av Pernilla Gesèn

 
Kompisbøkene er lettleste med mange bilder. Serien handler om elevene i klasse 2 A. Du blir kjent med en ny elev i hver bok, i denne blir du kjent med Elias. Han elsker fotball! Han vil alltid være best, men Kassandra er også god. Og så har hun de samme Zlatan-knutene på skoene som han selv har.
 
Men når Kassandras lag vinner blir Elias så oppgitt at han gjemmer seg inni t-skjorta si, han hater å tape.
Rett I Krysset

Fotballmysteriet av Martin Widmark

 
LasseMajas Detektivbyrå er også kjent for mange barn. Lasse og Maja har jobbet seg igjennom en lang serie med mysterier og til og med et fotballmysterium.
 
Årets viktigste kamp i Valleby er mot Solbacka. Den store sølvpokalen står der og skinner. Men først forsvinner ballen, så finner de ut at alle dekkene på syklene deres er tomme for luft og så blir sølvpokalen stjålet! Det er klart det blir en jobb for Lasse, Maja og politimesteren. Et lite tips; Det er ikke alle som liker fotball.
9788202294984

Verdens verste fotballag av Marius Molaug 

Enda en kjent serie for mange hvor kompisene Kent og Ruben stadig støter på Verdens verste i ulike former. At guttene selv iblant puffer på slik at ting går galt kan nok hende, og så har de god hjelp av en totalt dustete rektor. Rektor vil ikke ha med jenter på laget, selv om Lotte og Iben er supergode. Kent og Ruben er ikke interessert i fotball, de er slitne allerede etter ti minutter med oppvarming. Kent sovner faktisk i gresset under treningskampen, men våkner da rektor hyler kjempehøyt fordi Bård, en gutt på laget, tisser på målstanga! Dette er bok med mange tegninger og mye galskap, med mest humor og en god del fotball.
Verdens Verste Fotballag

På laget av Lars Bøgeholt Pedersen 

Victor spilte alltid fotball i friminuttene, men det var på den forrige skolen. Nå har han flyttet og på denne skolen er det bare noen som får være med å spille. Han står og ser på sammen med en annen gutt, da en av de som spiller blir skadet. De trenger en ny spiller og Victor trenger din hjelp. Skal han kaste seg ut i det eller bør han la den andre gutten få spille? Han var jo der før Victor kom.
 
Og boka fortsetter å trenge din hjelp, hver gang Victor er i tvil om hva han skal velge finnes det to alternativer og du kan velge hvordan boka, og fortellingen, skal fortsette. Dette er første bok i en ny serie: Victor
På Laget

Flere forslag til fotballbøker for barn

Til toppen