Earth Hour - lørdag 27. mars

Innhold

Her får du tips til barnebøker og en ungdomsbok som tar for seg klima og miljøspørsmål.

Earth Hour er en verdensomspennende markering. Alle oppfordres denne dagen til å slukke lyset mellom kl. 20.30 og 21.30. Gjennom denne symbolske markeringen ønsker man å øke bevisstheten rund klimaspørsmål og vise at vi står sammen for å stoppe klimaendringene. 

Hva er greia med klima?


Ole Mathismoen er miljøjournalist og har også skrevet bøkene Grønne greier – om natur og miljø og sånt og Ville greier – om dyr og natur og sånt.

Design Uten Navn (92)

I denne boken ser Ole på klimakrisen i verden. Hva er det som skjer med klimaet vårt, hvorfor skjer det, og hva kan vi gjøre for å forandre, bremse eller stanse det som foregår på jordkloden vår. Jenny Jordahl er tegner, og i boken kan vi se både Ole og Jenny som tegneseriefigurer som forsøker å finne ut av alt de lurer på om klimakrisen.

Hjelp kloden : hva DU kan gjøre for miljøet


Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon, og i denne boken har de bidratt med tips og aktiviteter til hvordan man kan leve mer miljøvennlig og bidra til et bedre klima. Boken forklarer også hva klimasaken handler om, og hvorfor det er viktig for alle å ta ansvar for miljøet. 

Design Uten Navn (93)

Her er det mange morsomme ting å gjøre og til og med noen hemmelige oppdrag!

For ungdom

@Ally_Trip : en klimaroman av Katrine Lekang

Søskenparet Aleah og Lyder blir sendt ut på en reise av faren Viktor. De skal reise rundt i et år, helt alene. Reisen er styrt av ledetråder de får underveis, og skal lære dem mer om klimaendringer og hvordan vi mennesker er i ferd med å ødelegge kloden vår.
Design Uten Navn (94)
De reiser blant annet til verdens kaldeste by, hvor permafrosten er i ferd med å tine og til stillehavsøyer som er i ferd med å synke.
Underveis møter de alle slags mennesker, professorer, forskere og aktivister. De legger ut det de lærer på kontoen @ally-trip på instagram. De lærer mye, ikke bare om miljø- og klimakrisen, men om seg selv og hverandre. Og om at det er vi som lever nå som har makten og evnen til å endre verden.

Flere tips til bøker om klima og miljø

Til toppen