Gi meg en klem - bøker om klemming

Innhold

Savner du å få eller gi noen en klem? Helga har funnet frem noen fine bildebøker.

Noen elsker å både gi og få klemmer, andre er ikke så glad i det. For alle som er glad i klemming er tiden vi er inne i nå med sosial distanse kanskje litt ekstra krevende. Uansett  er det å sette seg ned med en fin bildebok, lese høyt for noen eller bli lest for en hyggelig aktivitet å gjøre sammen. 

Barnebibliotekar Helga har funnet frem noen fine bildebøker som handler om nettopp klemming. Tre av disse har en bjørn som hovedperson. Helga forteller at hun også har en yngre bror som heter Bjørn. Når han sender SMS eller brev avslutter han alltid med "Bjørneklem".

 

Willy vil ha kos av David Melling


Willy våkner med et stort gjesp. Han har sovet i bjørnehiet sitt gjennom hele vinteren, og nå er han klar for en kos. Willy VIL ha kos. Han prøver å omfavne alt han ser. Han klemmer høye ting og store ting. Han klemmer ting som står i ro og ting som beveger på seg. Ingen av klemmene er så deilige som han håper på. Skal tro hvem som kan gi Willy den beste kosen?
Bildene er fulle av humor, og det er lett å like Willy og heie på ham under klemmejakten.

Willy Vil Ha Kos!

Url format not supported.

Gi meg en klem av Simona Ciraolo

Stakkars Felipe! Den lille kaktusen kommer fra en familie som ikke pleier å klemme og kose med hverandre. Men Felipe trenger en klem! Det er ikke mange andre som vil holde rundt ham heller, for han er full av stikkete pigger. Når han endelig finner en venn han kan klemme går det ikke så bra. Heldigvis ordner alt seg til slutt. 


En sjarmerende historie om vennskap og det å være annerledes

Gi Meg En Klem

Klem meg, vær så snill av Przemyslaw Wechterowicz og Emilia Dziubak

En vårdag forteller Pappa Bjørn en hemmelighet til bjørnungen sin. Hvis du gir bort en god klem til noen, er det nok til å gi dem en fin dag. Prosjekt klemming er i gang! Far og sønn drar på tur, treffer mange forskjellige dyr og omfavner alle de møter. Herr Bever, Frøken Røyskatt, harepuser og flere andre dyr som bor i skogen. De klemmer til og med en jeger med gevær! Alle reagerer forskjellig på klemmene, men ingen blir sure.
Dette er en fin fortelling om toleranse, og illustrasjonene er enkle og uttrykksfulle.
Klem Meg Vær Så Snill

Pug hug av Zehra Hicks

Hunden Pug vil ha en klem. Han spør de andre dyrene, men får nei fra alle sammen. Katten liker ikke koser, og hamsteren har det for travelt. Krokodillen har så skarpe tenner, og kanskje han har skumlere planer enn å klemme? Pug vet hvem som kan gi ham den perfekte omfavnelsen.

Søt og morsom bildebok som passer for de minste. Med store fargerike illustrasjoner og engelsk tekst på rim.

Pug Hug

Stor bjørneklem av Nicholas Oldland

Bjørnen elsker å klemme. Han deler ut bamseklemmer til alle han treffer i skogen. Det han imidlertid liker best å klemme, det er trær. Små og store trær, epletrær og pæretrær. En dag kommer det en mann med øks og begynner å hogge ned et tre. Han blir en trussel mot det bjørnen er mest glad i. Hva skal bjørnen gjøre da?

En liten dyrefabel om viktigheten av klemmer.

Stor Bjørneklem
Til toppen