God natt, sov godt

Innhold

Når GrevLing skal sove synes han det er aller best om noen kan lese litt høyt fra en bok.

Grevlinggodnatt

Jeg er ikke (veldig) mørkeredd

av Anna Milbourne, illustrert av Daniel Rieley

Gyldendal 2020

Dette er årets vakreste bok så langt. Den er helt unik med sine mange små hull som gir en nydelig effekt fra side til side. Nesten som et filigransarbeid!

Mørket er lite om dagen, men blir stort om natten, mener den lille gutten. Når Pappa i boka foreslår telttur så virker det skummelt, men «det er kun i mørket vi kan se stjernene» . Er mørket bare et stort natta-teppe som pakker seg rundt jorda så den kan sove, undrer han?

Jegerikke

Dina og drømmehestene

av Åshild Skadberg og Adele Jaunn

Pax 2005

Dina har snart bursdag, men hun vet ikke hva hun ønsker seg. Kanskje en hest? Og så begynner Dina å drømme om ulike hester; en hest som kan fly, men da blir vingene i veien i skogen, kjepphest, gyngehest, sirkushest, sjøhest? Bursdagen nærmer seg og Dina klør og kribler i kroppen, mens hun hver natt har en ny drøm om en hest. Hva slags hest ønsker hun seg, egentlig?

Dina

Sove borte

av Helena Bross og Kadri Ilves

Omnipax 2013

Bross skriver bøker som er lette å lese og hun tar opp ting vi lurer på. Og iblant noe vi er redde for. I «Sove borte» skal Aksel sove hos Omar for første gang. De leker og har det moro, men etter at de har lagt seg, og etter at Omar har sovnet, blir det vanskelig. Da gjør faren til Omar noe lurt! Han inviterer Aksels pappa og så sitter de to pappaene og prater til Aksel har sovnet. Dette gir Aksel en god mestringsfølelse.

Soveborte

Dette er IKKE en godnatthistorie

av Will Habbitt og Fred Blunt

Goboken 2017

Pappa skal lese for Sofie før hun sovner, men Sofie synes boka er litt snill og de har lest den tidligere. Men det som er fint med bøker og samtaler er at vi kan lage mange nye ideer og få helt andre ting til å skje, bare med fantasien. Så den søte Rosapus i denne boken får lasersverd, det dukker opp en robotdinosaur, det viser seg at Rosapus har bil og et helikopter som kan skyte raketter. Og plutselig er den søte boka skikkelig spennende!

Ikkegodnatt

Elefanten som gjerne ville sove

av Carl-Johan Forssèn Ehrlin.

Cappelen Damm 2016 (finnes i Bookbites)

Dette er den andre boka forfatteren har skrevet for å hjelpe foreldre når barnet har vanskelig for å sovne. Den er rett og slett skrevet på en spesiell måte for å virke søvndyssende. Det står advarsel om at den ikke bør leses for noen som kjører bil.

Den første boka forfatteren skrev heter Den lille kaninen som så gjerne ville sove. Mange, både voksne og barn, hadde stor nytte av boka. Elefanten som gjerne ville sove skal være en forbedring av den første. Lykke til og god natt.

Elefanten
Til toppen