Jeg har en gris i nesa og andre grisete bøker

Innhold

Vil du lese ei morsom bildebok om griser så finner du noen tips her.

Griser er morsomme!

Griser er et av de vanligste husdyrene våre. Og vet du, i Norge har vi hatt tamme griser helt siden slutten av steinalderen.

For noen dager siden satt jeg og kikket på en gris jeg kjenner, Fatman, og søstrene hans. De er ganske rå til å grave med trynene sine, de er lekne og tøysete og de krangler litt, akkurat som andre søsken. Her finner du noen tips til morsomme bildebøker om griser.

Hilsen Eileen

EØ Og Gris

Jeg har en gris i nesa!

av John Dougherty. Goboken, 2020

Tenk å ha en hel gris i nesa! Hvordan skal du få den ut? Morsom fortelling om Natalie og grisen i nesa.

Jeg Har En Gris I Nesa

Peppa Gris – Peppas Vintereventyr

Gyldendal Norsk Forlag 2021

En kveld kommer Bestemor og Bestefar gris på besøk. Når det blir leggetid vil grisebarna at Bestemor og Bestefar forteller et eventyr for dem. Bestefar forteller om Vinterlandet og Vinterslottet og så reiser alle sammen inn i eventyret. De kjører med en slede som blir trukket av tre reinsdyr. Og på turen treffer de Snømann, frøken Kanin, herr Rev og Snødronningen.

Peppa

Boka om Benny

av Barbro Lindgren. Samlaget, 2004. 56 s.

Benny er en tøff gris! Bli med Benny når han må rømme hjemmefra og når Benny får en lillebror. Boka om Benny er en klassiker og må leses!

Boka Om Benny 237X300

De tre små griser

av Ed Bryan. Sandvik, 2016. 30 s.

En velkjent fortelling om de tre grisene som skal bygge seg hus. Hva er det best å bygge av? Strå, pinner og planker eller av murstein? Og hvordan går det når ulven kommer?

De Tre Små Griser

Prinsessen og grisen

av Jonathan Emmett. Embla, 2015. 30 s.

Det blir litt forvirring på slottet når prinsessen blir forbyttet med en gris! En gris kan vel ikke være prinsesse? Kan det være at en fe har vært på besøk?

Prinsessen Og Grisen

Url format not supported.

Til toppen