Jeg vil lese noe morsomt!

Innhold

Hva er egentlig en morsom bok? Eileen har funnet frem bøker hun synes er morsomme. Her finner du du liste over disse bøkene.

Hva vi synes er morsomt og hva vi ler av, – ja det kan jo være forskjellig fra person til person. Noen ler for eksempel av prompevitser og elleville påfunn, mens andre synes det bare er dumt eller teit …

En ting vi kanskje kan være enige i, er at det er gøy når vi finner en bok vi ler av! Derfor har vi bladd oss gjennom samlingen vår og funnet frem til bøker som passer i en liste over  Morsomme bøker.

Forhåpentligvis kan du finne en bok eller to blant disse lesetipsene som Eileen som jobber på barneavdelingen har funnet frem. En liste over bøker som vi håper får deg til å le !

Disse bøkene passer som lese-selv bøker eller høytlesningsbøker for barn i skolealder.

 

Bzzz – Verdens minste bankran av Aleksander R. Kirkwood Brown

Når du er mygg og får se en bank hvor folk frivillig gir fra seg en halv liter blod, da er det ikke rart at du blir litt satt ut. Gjengen i denne boka bestemmer seg derfor for å prøve å rane banken, altså blodbanken, men hvordan skal mygg, som er så små, få meg seg en halv liter blod?

Bzzz 210X300

Dustedagboka – Nedtegnelser fra et populært liv NOT! Av Rachel R. Russell

Dette er første bok i serien, siden har det kommet mange slik at serien teller 15 bøker som handler om Nikki. Da hun var ny på skolen fikk hun fort to venninner og hun forelsker seg i Brandon. Det liker ikke MacKenzie , en ganske sjefete jente.
Det er både motgang og gleder, kipe ting og morsomme ting i disse dagbøkene som har mange tegninger som passer til situasjonene.

Dustedagboka 199X300

Den rikeste gutten i verden av David Walliams

Den rikeste gutten i verden  handler om en gutt som har alt han ønsker seg av ting, men som ønsker seg veldig en skikkelig venn.
Han bestemmer seg for at han vil begynne på en helt vanlig skole i stedet for å fortsette på snobbeskolen han går på nå. Det er ikke noe moro å bli kalt Rumpegutten hele tiden, bare fordi faren har laget et genialt dopapir som vasker på den ene siden og tørker på den andre.
David Walliams har skrevet mange morsomme bøker. Bøkene i “denne serien” henger ikke sammen og kan leses hver for seg.

Den Rikeste Gutten I Verden 197X300

Tom Gates – Min geniale verden av Liz Pichon.

Morsom bok med mange tegninger, for Tom er veldig glad i å tegne. Det er vel nesten det eneste han liker på skolen. Og han liker i hvert fall ikke Marcus, derfor tegner han ofte Marcus som mus eller en som en sleip frosk.
Tom er bestevenn med Derek og sammen starter de bandet Dog-zombies.
Det har kommet 15 bøker om Tom og vennene hans.

Tom Gates 235X300

Ninja Kid av Anh Do

Nelson er en ganske pinglete type, litt klumsete og livredd edderkopper. Da han våkner på 10-årsdagen sin med en edderkopp på nesa, kaster han seg ut av senga i panikk. En vanlig dag ville han gått rett på snørra, men han tar en baklengs salto og lander fjellstøtt. Det er utrolig! Og enda mer utrolig blir det da Mor og Bestemor forteller at han er en Ninja.
Det blir mange merkelige, noen litt skumle og mange helt crazy opplevelser for Nelson. Og om du tror bestemoren er mindre sprø, ja, da tar du helt feil.

Ninja Kid 208X300

Gutta i trehuset av Andy Griffiths

Dette er en serie mange barn kjenner. Bøkene er crazy og har morsomme strektegninger. Gutta i trehuset med 13 etasjer er første bok i serien. I den siste som har kommet har trehuset fått 117 etasjer. Da har det blitt ei ganske gedingen trehytte.

Gutta Trehuset 190X300

Kong Kortbukse av Andy Riley

Kong Edwin styrer landet sitt på en hyggelig og vennlig måte. Hver fredag kjøper han all sjokoladen i byen og så fyker han rundt med et merkelig kjøretøy og slynger sjokolade ut til folket sitt. Krisen oppstår den dagen han har brukt opp alle pengene i sparegrisen og den onde keiseren i nabolandet ser sitt snitt til å overta landet.

Kong Kortbukse1

Verdens kuleste gjeng – Sceneskrekk av Maja Lunde

Også en serie. Og la meg få si det med en gang, denne gjengen er, i utgangspunktet, veldig lite kule. De er litt utenfor alle sammen, men det er jo supert at de lager denne gjengen og faktisk blir ganske kule. Og litt teite. De gjør veldig mye rart og mye at galskapen starter jo med Helena, ei jente som ofte får det som hun vil.
Litt sprø og humoristiske bøker om en gjeng i 7.klasse.

Sceneskrekk Verdens Kuleste Gjeng

En pingles dagbok av Jeff Kinney

Må jo nevne denne serien. Veldig mange har lest og fortsetter å lese den, etter hvert som bøkene kommer ut. Og forfatteren har ikke tenkt å slutte å skrive. Han trenger ca 350 vitser pr bok, så det er en stor jobb å samle vitser. Men serien, som startet som en tegneseriestripe, har blitt populær over hele verden. Den pinglete gutten Greg, som har en sjefete storebror, en sippete lillebror, nerdete venner og som synes han fortjener å være mer populær enn han faktisk er, han finner stadig på nye sprell.

En Pingles Dagbok
Til toppen