Lesehunden og andre hundehistorier

Innhold

Er du glad i hunder? Eller kanskje litt redd dem? Nina har funnet frem fine, spennende og morsomme bøker om hunder.

Lesehunden Ny Nettsider

Lesehunden skrevet av Helena Bross 

Illustrert av Kadri Ilves

I boka møter du Omar og Aksel som blir kjent med Trixi, en schæfer som har vært politihund. En dag finner Omar ut at det er kjempemorsomt å lese skoleleksa si for Trixi. Les og finn ut hvorfor han gjør det. Dette er en «ekstra lett å lese» bok.

Lesehunden

Bestefar og jeg sparer til hund skrevet av Hilde Hagerup

Illustrert av Ingrid Dos Santos

Gutten i denne boka har nettopp fått bestefaren sin som nabo. Bestefar vet at gutten ønsker seg hund. Derfor lager han en pakt med gutten: De skal spare til hund basta! Det blir ganske dramatisk og litt skummelt etter hvert. Får de penger nok til å kjøpe en hund? Les om den ganske gale bestefaren og hvordan han skaffer penger til hund! Jeg lurer på om du ville hatt en sånn bestefar!

Anbefales som høytlesning.

Bestefar Og Jeg Sparer Til Hund

Bli med hjem er skrevet av Johanne Emilie Andersen

Illustrert av Hilde Hodnefjeld.

Noen barn er redd for hunder, det er Aron også! En dag blir Aron med Edvin hjem fra skolen enda han er livredd for den store hunden som bor der. Så får Aron lapskaus til middag som han ikke kan fordra. Storebroren til Edvin lager bråk ved bordet. Og det bråket redder Aron. Denne boka i serien «Lesebra» er fin for deg som kan lese selv!

Bli Med Hjem

Verdens beste venn skrevet av Helena Bross

Illustrert av Christel Rönns

Martin ønsker seg hund. Det skal være lydig hund som gjør som han bestemmer. Han får en liten valp som heter Bobo, men Bobo er ganske rampete. Han spiser opp biblioteksboka og tisser på gulvet. Det blir ikke helt som Martin har tenkt seg. Han skjønner at en valp må lære seg mange ting før han kan bli lydig. Og Martin må lære han opp.

Dette er en lettlest bok i serien »Klassen min».

Nils og nabokjøterne skrevet av Hege Bjerkelien

Illustrert av Christina Winther

Nils er redd for hunder. Men han elsker edderkopper. Hvordan er det mulig? Dette er historien om å være redd, men likevel tørre å gjøre noe som er veldig modig. Du blir også kjent med noen dyr og noen voksne som også er redd for de merkeligste ting.

Dette er en veldig fin bok å lese høyt sammen.

Stian passer hund skrevet av Jørn Jensen

Illustrert av Claus Bigum

Faren til Stian har lovet at de skal passe en liten hund.  Men når hunden kommer er den slett ikke liten, den er kjempestor og vill og heter King.  King spiser veldig mye mat.  Han velter bord og stoler. Hvordan tror du det går når King skal ut på luftetur?

Det finnes 24 morsomme bøker om Stian i serien «Min første leseløve»

Hunden skrevet av Anette V. Heiberg

Milla er på besøk hos bestemor som har fått hund. Milla syntes hunden ligner på et annet dyr. Og den oppfører seg veldig rart til å være hund. Men bestemor er helt bestemt på at det er en fuglehund. Dette er en bok i serien «Løve-unge» Denne boka har STORE BOKSTAVER, og en setning på hver side.

Passer godt for de aller ferskeste leserne.

Jazz vil bli politihund skrevet av Lesley Gibbes

Illustrert av Stephen Michael King

Lille Jazz er en liten hund, familien hans består av små søte kosehunder, sånne veskehunder som bare blir dullet med. Jazz er modig og klok og vil derfor bli politihund. Men hvordan skal han klare å overbevise politifolkene om at han duger til å bli akkurat det? Dette er en fin høytlesningsbok.

Det er tre bøker til i serien om Jazz.

Til toppen