Lesetips til lesestartere

Innhold

Det finnes mange gode lettlestserier som er fine når man akkurat har knekt lesekoden, eller man vil ha en liten fortelling å lese sammen.

Lesebra

er bøker med ganske enkel tekst og en god del bilder. De har forskjellige temaer, og finnes både som fortellingsbøker og faktabøker.

Eksempler på Lesebrabøker vi liker er:

Anneli Klepp sin serie om Tor og Mia – fine bøker om å være venner

Mats Wänblad sin serie om Ebba og bestevennen Boris – passe skumle og morsomme bøker om å være bestevenn med et monster.

Ingelin Røssland – Blodige fakta. Mange nyttige, en del ekle og noen rare fakta om en viktig del av kroppen vår.

Noen av faktabøkene finnes i Bookbites.

Gerhard og Gisse

av Mo Willems er en veldig morsom og veldig lettlest serie om elefanten Gerhard og vennen hans grisen Gisse. De støter på de merkeligste problemer, og har veldig livlig fantasi.

Se Hva Jeg Kan

Klassen min

av Helena Bross er en fin lettlest serie om ulike hverdagssituasjoner for de forskjellige barna i en klasse. Om for eksempel å være ny i klassen, om å krangle med vennene, om løse tenner og om å skulle overnatte hos noen for første gang. Noen av dem finnes som lydbøker i Bookbites.

Vikar

Andre fine små lettlestserier er Lesehesten og de ulike Leseløveseriene.

Litt øvet leser

Når man har fått litt lesetrening og er klar for litt tykkere bøker, eller vil ha noen fine historier å lese sammen, vil vi gjerne tipse om:

Kyle Mewburn – serien om Herman Hule

Herman Hule er en steinaldergutt som bor sammen med stammen sin. Herman er supersmart sammenlignet med alle andre,- de er ekte steinaldermennesker mens Herman finner opp nyttige verktøy og lager flotte hulemalerier.

I landsbyen dukker det stadig opp problemer, gjerne sånne som har med dinosaurer å gjøre. Heldigvis blir Herman venn med en Tyrannosaurus Rex. Det kommer ofte godt med …

Veldig morsomme bøker med mange bilder og god tekst.

Herman Hule 1

Bjørn F. Rørvik – serien om Reven og Grisungen

Reven og Grisungen bor i en skog med mange andre dyr og vesener,- Dåsemiklene, Fjompenissen og mange andre. De har ofte mange ideer og prosjekter, men ikke alle er like gode. Disse bøkene er veldig rare og veldig morsomme å lese sammen for hele familien. Eller hør på lydbøkene,- lest inn av forfatteren!

Redikkhaien

Mona G. Norman – serien om Dyrehagedetektivene

Hanna og Theo har foreldre som jobber i Lindegård dyrehage. De hjelper ofte til med å stelle dyrene, og iblant skjer det mystiske og skumle ting som Hanna og Theo må prøve å finne ut av. Hvem er det for eksempel som har forsøkt å forgifte lemurene? Og hvem sin skyld er det at pandaen rømte? Passe spennende detektivbøker for de som for eksempel har lest ferdig alle bøkene om Detektivbyrå nr.2.

Dyrehagedetektivene
Til toppen