Pekebøker

Innhold

Vi har samlet et knippe barnebøker for de aller, aller minste barna.

Det er viktig å starte tidlig å lese for barnet. Det å sitte med barnet på fanget å lese, bla og peke i ei bok sammen, er en fin aktivitet. Det gir ro og trygghet for barnet, samtidig som det er morsomt å lære nye ord og se på bilder av nye ting.
Biblioteket har flere fine pekebøker for den minste aldersgruppa. Nina  og Cornelia har tips til noen av disse, og bøkene er kvalitetssikret hos to små karer.

Georg Leser Pekebok 1500

Peppa Gris, Hurra for deg!

Mamma Gris har bursdag! Her kan du være med på å blåse ut lysene på kaka og synge bursdagssangen for Mamma Gris.

Peppa og lillebroren Georg kjenner mange fra NRK Super. På biblioteket kan du låne flere bøker om Peppa og familien hennes.

Peppa Gris Hurra For Deg250

Hjemme hos Sophie, en ta- og følebok av Dawn Sirett

En fargerik pekebok med flere taktile elementer. Her kan du være med å sprette ball, kjøre tog, bygge klosse og blåse såpebobler.

Det er spennende å få ta på den røde myke ballen og leke spretteleken. Denne boka ble lest mange ganger.

Hjemme Hos Sophie (1)

Lillemus leter etter en venn av Rosalinda Kightley

Dette er en titte og pekebok. Ved å se gjennom et hull i hver side på boken oppdager leseren et nytt dyr som kanskje Lillemus kan leke med.

Det er litt eventyraktig å titte gjennom hullet. Så blar vi om og der avsløres et nytt dyr! Denne boka er fengende og morsom.

Lillemus Leter Etter En Venn

God natt, ugle av Rowna Blyth

Her blir du med den lille Ugla innover i skogen for å si god natt til alle dyrene som bor der. Boka har klare kontrastfarger som appellerer til de små.

Her tittet man innover i boka og får hilse på alle dyrevennene etter hvert. Denne boka er som et fargeeventyr før leggetid.

12333372.Bilde.1577480908.N

Hei på deg! Av Lesley Grainger

Dette er en leke og følebok. Her møter du blant annet en rød ugle som sier «Ta på meg så uler jeg til deg.» Nederst på siden er det en oppfordring om la boka «flakse» litt og si «uhu! Uhu!» Det blir en gøyal lek.

Og det er ganske spennende når krokodillen snapper etter deg, og sier «ikke ta på meg for da biter jeg deg» Dette er en fantasifull lekebok!

Georg Og Pekebøkr(3)

Babyblikk - Mitt første år av Chez Picthall 


Mange fine og fargerike bilder hvor barna selv kan lage sine egne historier. Mitt første år er en pekebok der temaet er bursdag med ballonger, kake og presanger.

Nam nam, ÆSJ! Av Leslie Patricelli 

Pekebok bygget opp med noe som er nam og noe som er æsj på hver side: Spagetti er nam, men meitemark er ikke så veldig godt. Heller ikke hvis man spiser altfor mye iskrem. Veldig fin bok som egner seg godt til høytlesing! Lett for barnet å bli med, da "æsj" og "nam" er kjente ord.

Sverre Copiright Cornelia

Boken har søte illustrasjoner og helt bakerst finner vi også en side hvor det er samlet ting som er gode eller vonde. Stinkende sokker er æsj! Fem smarte mus: katten og musa teller og tuller (2020) Fine rim og morsomme og fargerike tegninger.

I boken møter vi fem mus som planlegger å stjele osten fra Katte-Knut. Èn etter èn prøver de seg på finurlige måter.
Boken har de fem musene skanset ut, slik at det blir noe barnet kan ta på.

Tassen på biblioteket av Eric Hill Tassen

Dette er storfavoritt her hjemme, og det finnes flere fine bøker om denne søte valpen. I "Tassen på biblioteket" har biblioteket invitert inn på karneval. Tassen forsvinner (selvfølgelig) og da må pappa lete....

Fine illustrasjoner og klaffer som er morsomme å titte bak. Er Tassen bak gardinen? Nei!

Lyder i skogen av Federica Iossa 


Bøker med knapper og lyd leses ofte hos oss. I boken til Federica Iossa kan vi blant annet få høre ugla som tuter,
biene som summer, oteren som bader og haren som rasler i buskene.

Boken har morsom layout med hull og utskansinger
som gir det lille ekstra og nydelige illustrasjoner. Dette er en bok barnet selv kan lese og hygge seg med alene.

12462091.Bilde.1583961024.N
Til toppen