Tips til gode, lettleste bøker om dyr

Innhold

Barneavdelingens Eileen Ødegaard har noen tips til gode, lettleste bøker. Bøker som passer de som ønsker å lese bøker med god og ikke så mye tekst. Disse bøkene har også fine illustrasjoner.

Ekstra lett å lese

Helena Bross har i flere år skrevet lettleste og spennende bøker for barn. Den serien flest kjenner er nok Klassen min. Den er lettlest, men har litt mer tekst på hver siden enn denne serien som heter Solgata 1.

Solgata 1 er ekstra lett å lese med kun en eller to setninger på hver side og bare store bokstaver (versaler). Kadri Lives har laget tegningene.

Se, en kanin

av Helena Bross. Omnipax, 2020. 60 s.


Omar og Aksel finner en liten kanin i skogen. De tar den med hjem. De kaller den Fluffy og vil gjerne beholde den. Mor sier de må finne eier og guttene lager lapper de henger opp. Tror du det kommer noen og henter kaninen? Og tror du den har et annet navn?

Se en kanin er den siste boka i serien.

Se En Kanin 211X300

Lett å lese

Hemmelige Hanson

av Lin Hallberg og Karin Åström Bengtsson. Omnipax, 2020. 61 s. 

Hemmelige Hanson er skrevet av Lin Hallberg . Hun er tidligere mest kjent for bøkene om hesten Sigge, en serie de fleste med interesse for hester kjenner godt.

Boka om Hemmelige Hanson hører også til i en serie. Den heter Tiger Anderssons dyreskole og handler om Tiger, Levi og Lo og mange ulike dyr.

.

Hemmelige Hanson

Bøkene har litt mer tekst enn bøkene om Solgata 1, men er fortsatt lette å lese. Disse bøkene har store og små bokstaver. Illustratør, altså hun som har tegnet, heter Karin Åstrøm Bengtsson.

En dag Lo og Levi er på vei gjennom skogen synger de. Plutselig er det noen andre som også synger. Det er en fugl. Og den kan snakke! Barna skynder seg hjem til Tiger og sammen klarer de å fange fuglen. Det er en Beostær. Levi synes fuglen er litt skummel, men Lo elsker den og vil gjerne beholde den. Også i denne boka må barna lage lapper og prøve å finne en .

Denne boka har noen likhetstrekk med Se, en kanin, men historiene slutter veldig ulikt. Ekstra lett å lese, om dyr som blir borte og blir funnet igjen

Til toppen