Endelig lørdag, endelig Halloween!

Innhold

Det er bare noen få dager igjen til den skumleste dagen i året, og på biblioteket (eller hjemme) kan du i dag lage en skikkelig kul og litt skummel edderkopp-hatt. 

 Dette trenger du

  • Svarte ark

  • Klistermerkeøyne

  • Lim (eventuelt tape og/eller binders)

  • Saks 

Slik gjør du

Ta et svart A4-ark og del i to, slik at du får to avlange rektangler. Lim disse sammen, slik at du får et langt rektangel. Du kan måle om det blir passe rundt hodet ditt, eller om du trenger enda lenger (for en voksen er dette for lite). 

Et a4 ark er delt i to og limt sammen igjen slik at det blir en lang rektangel som kan bli en hatt. Foto

Deretter klipper du opp 8 tynne remser av svart papir, og bretter disse “som et trekkspill” (se bilde). Dette blir armene til edderkoppen, og limes på nederst langs rektangelet. Om du ønsker at de skal sitte ekstra godt fast kan du enten tape de fast, eller brette rektangelet ned slik at den kommer litt over beina. Ha gjerne litt ledig plass på midten, som blir over panna/ansiktet ditt. 

Bildet viser svarte papirremser. Foto
Bildet viser papirremser som er brettet som trekkspill og limt på et svart ark. Foto

Snu det lange rektangelet slik at siden du har limt noe på er ned mot bordet. Ha den slik at beina peker oppover, om du ønsker lik eksempelet mitt. Lim nå på øyne på midten av rektangelet, ca der du ikke har edderkoppbein - her kan du lime på så mange du vil! 

Bildet viser hvordan man kan pynte hatten sin med øyne som limes på langs hele kanten. Foto
Bildet viser edderkopphatt ferdig laget, med masse øyne pålimt. Foto

Til slutt limer/taper du rektangelet sammen, slik at det blir en krone du kan sette på hodet. Beina kan du nå “brette” litt over kanten, slik at de henger nedover - for en ekstra kul edderkopp!

Bildet viser ei veldig blid dame som har på seg sin hjemmelagede edderkopphatt. Foto
Til toppen