Endelig lørdag! Gjenbrukskunst med cd/dvd

Innhold

I dag fortsetter vi fokuset på natur og miljø, slik som i hele september her på biblioteket, og i dag skal vi lage gjenbrukskunst av gamle cd’er og dvd’er. Kun fantasien setter grensene, men jeg skal vise dere hvordan vi lager en skilpadde og en vindspinner!

Dette trenger du til skilpadde

CD/DVD/lydbok
Flytende lim og en pensel
Grønt ark
Saks
Øyne
Tusjer (helst sprittusj el. som kan brukes på cd’er)
Diverse pynt

Slik gjør du (skilpadde):

Start med å lime cd’en på et grønt A4-ark (kan være dvd eller lydbok også, jeg skriver bare en ting for å slippe å gjenta så mye). Deretter tegner du på hode, hale og fire føtter slik at det ser ut som kroppen til en skillpadde. Klipp deretter ut dette, og dekorer både cd’en og kroppsdelene av grønt papir med paljetter, knapper eller lignende. Du kan også bare tegne på den om ønskelig, og så er det fint med et par øyne. Skilpadden blir uansett veldig søt, og du har gjenbrukt en cd til noe skikkelig fint :)

Skilpadde 3 IMG 0695

Dette trenger du til vindspinner

CD/DVD/lydbok
Flytende lim og en pensel
Diverse pynt (paljetter, perler, steiner, knapper..)
Tråd til oppheng (gjerne blank, elastisk smykketråd)

Nå skal vi lage noen skikkelig fine “vindspinnere”, altså kunst vi kan henge opp ute og som får en ekstra vakker effekt når sola skinner på dem og vinden tar tak slik at de snurrer! Før man starter kan man velge mellom å beholde cd’en som den er, man kan lime to cd’er sammen om man har sterk nok lim (limpistol), eller skrape bildesiden med en saks eller lignende. Jeg valgte å gjøre det siste, se illustrasjonsbilde.

Man starter med å ta lim på cd’en, enten over hele eller i et bestemt mønster (alt etter hvor gamle barna er eller hvor avansert du selv vil gjøre det). Jeg tok en side med lim over hele, og den andre med noen “limdotter”. Så er det bare å lime på alt man vil av pynt, men jeg syns alt som glitrer og skinner blir ekstra fint - og her liker jeg personlig ofte å gå for “more is more”; kjør på til det ikke er plass til mer pynterier!

Pynt begge sidene av cd’en hvis du vil, og avslutt med å feste en litt lang tråd til oppheng. Det er ekstra fint om den er gjennomsiktig, da den tres gjennom cd-hullet i midten og knyttes på toppen (se bilde for forklaring). Heng den på verandaen eller utenfor vinduet ditt, og ta innover deg den utrolig vakre gjenbrukskunsten du har laget! Jeg elsker den :)

IMG 0707
Til toppen