Endelig lørdag, og endelig karnevalstid!

Innhold

Ta turen innom biblioteket og lag en kul maske, eller en festlig ballong av papir til å pynte med. Kanskje du også har lyst å kle deg ut? Ta på favorittkostymet, eller prøv et av de som vi har her hos oss!

For å lage en ballong kan du klippe ut malen og bruke den, eller legge den over ønsket fargeark. Denne kan du så dekorere akkurat som du vil, men et tips er å krølle sammen silkepapir og lime på masse små, fargerike biter.

Nederst kan du tape eller lime fast noen garntråder, silkepapir eller lignende, og vips så har du laget en kul ballong 🙂

En "ballong" laget av papp og krepppapir. Fargerik og flott med kreppapirhale. Foto

Masker kan man lage i en million varianter, så her er det bare fantasien som stopper deg - men her har du et forslag fra meg til et slags søtt monster. 

Du trenger:

Papptallerken
Saks
Limstift
Tusjer eller maling
Hvitt ark
Sugerør, grillpinne eller lignende

Maske laget av papp. Med pinne for å holde den opp foran ansiktet. Motiv på masken er et "monster" med tre øyne og tre tenner. Foto

Slik gjør du:

Klipp en papptallerken i to , slik at du har minst en halv tallerk å “jobbe med”. Denne kan du så male eller fargelegge i de fargene du ønsker. Klipp ut et hull til munnen (eller hull til øyne hvis du vil lage din egen variant).

Ta det hvite arket og klipp ut to store sirkler som skal bli øyne, og tre litt avlange biter som skal bli tenner. Tegn på sorte pupiller på sirklene, og så limer du disse på papptallerkenen. 

En kvinne med monstermaske foran ansiktet. Foto

Tennene kan du lime eller tape fra baksiden av papptallerkenen, slik at de stikker ut i åpningen av munnen.

Til slutt kan du tape eller lime fast et sugerør eller lignende på den ene siden nederst, slik at du får et håndtak å holde maska de i.

Alternativt kan du bruke en hullemaskin og ta et hull på hver side, ta en tråd gjennom og knytte slik at du kan ha masken rundt hodet. 

En kvinne med monstermaske foran ansiktet. Foto

Lykke til, og husk at du alltid kan lage dine egne varianter! 

Last ned mal til ballongen

Til toppen