Endelig lørdag! Vi feirer og markerer PRIDE

Innhold

Det er endelig lørdag, den deilige dagen hvor de fleste har fri og man bare kan kose seg! Kan det bli bedre? Ja, fordi denne lørdagen feirer og markerer vi PRIDE i Larvik - hurra for kjærligheten uansett!

Det er flere arrangementer rundt i byen denne helga, og vi vil bli med på festen! Hos oss på biblioteket kan du komme og lage både armbånd, flagg og tegning/kunst i regnbuens farger, sånn at du også kan bli med å vise at du støtter Pride :) 

Kanskje du klarer det hjemme også hvis du ikke kan komme? For å lage armbånd trenger du tråd og perler, og for resten trenger du hovedsaklig papp/papir, saks og lim. Har du ikke ark i forskjellige farger kan du bare fargelegge hvite ark! Finn en pinne ute eller en grillpinne, og vips så har du noe å feste flagget i. For “kunstbildet” kan du bruke malen nedenfor, eller bare tegne på noen streker og fylle de med det du vil - maling, tusje, lime!

IMG 0627
IMG 0663
IMG 0661
IMG 0662

Pride eller gay pride (homofil stolthet), er ei feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Siden tidlig 1980-tall har pride-feiringene satt sitt preg på norske byer og tettsteder, og gjort det skeive miljøet stadig mer synlig i det norske samfunnet. Pride oppsto som minnemarkering for Stonewall-opprøret 28. juni 1969. Klientellet på baren Stonewall Inn i New York City hadde over lang tid blitt trakassert av politiet, og gjorde denne kvelden opprør mot politiet sine arrestasjoner. Den første skandinaviske pride-feiringa fant sted i København i 1971. Å være skeiv kan brukes som et mangfoldsbegrep og favner da homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og intersex (LHBTI). Regnbueflagget er kanskje det viktigste symbolet for feiringene, og har hatt en identitetsskapende rolle.

Snl.no

Til toppen