Garnsurring

Innhold

Endelig lørdag igjen! Har du masse garnrester liggende, og lurer på hva du kan gjøre med dem? Hva med og lage et lite hobbyverksted og få brukt opp garnrestene samtidig? I dag kan du nemlig lære deg og lage “garnsurret kunst”!

Utstyr

  • garn/garnrester i ønskede farger
  • papp 
  • saks
  • Eventuelt lim og ønsket pynt (pom poms, øyne, filt/papp, piperens)

Om du ønsker å lage en ugle eller en bokstav, så er det første du må gjøre å klippe ut riktig form og ønsket størrelse på den. Når det er gjort knytter du en garntråd fast til pappen, og garnsurringen kan begynne!

Lager du en garnsurret ugle er det bare å surre helt til du oppnår ønsket tykkelse/tetthet, og så feste tråden på baksiden. Deretter limer du på øyne, øre, nebb og bein, og voila! Du har nå laget verdens søteste ugle! Det er også mulig å lime uglen på en liten kvist ved hjelp av limpistol, men husk å få hjelp av en voksen til dette.

Lager du en garnsurret bokstav er surringen litt mer krevende, og du må kanskje feste flere tråder på nytt for å få dekket bokstaven - noen bokstaver er mer krevende enn andre.  Ønsker du å veksle mellom farger/garnrester, knytter du også bare tråden på nytt der du vil ha den. Når du har oppnådd ønsket resultat så kan du dekorere den med for eksempel pompoms, slik jeg har gjort på bildet. Til slutt kan du feste en tråd på toppen, slik at den kan henges opp hvis du vil! 

Bokstav 0

Ugle

Ugle
Ugle 2
Ugle 4
Ugle 1
Ugle 3
Ugle 5
Fokus Garnsurring Ugle

Bokstav

Bokstav 1
Bokstav 3
Bokstav 2
Bokstav 4
Til toppen