Halloween!

Innhold

Endelig lørdag, og det er dagen før Halloween!

Her på biblioteket har vi hatt halloweenstemning hele uka, og i dag kan du selvfølgelig komme til oss for å låne deg en skummel bok og lage skremmende bra halloweenpynt. Vi ønsker alle små og store (søte) monstre på besøk, og håper flest mulig har lyst til å kle seg ut! Kanskje vanker det noen horrible overraskelser også?

Hvis du er av den litt mer reserverte arten, eller ikke stikker deg fram før mørkets frembrudd, så kommer det her et par forslag til hva du enkelt kan lage hjemme i hulen din på egenhånd:

Perler

Har du strykeperler hjemme er det bare å sette i gang; her kan du lage alle slags monstre og vesen som faller deg inn og som matcher med fargene du måtte ha tilgjengelig. Jeg personlig synes gresskar og Frankenstein var av de lettere variantene. Alt du trenger er perler, og et strykejern og matpapir for å gjøre figurene dine udødelige!

IMG 0294
IMG 0321

Papptallerken

Har du en papptallerken liggende i grotta fra før apokalypsen inntraff verden, så kan du lage omtrent hva som helst. Her på biblioteket får dere kjennskap til flere uhyggelige skapninger i papp, men du kan jo prøve deg på et spøkelse?

Da trenger du en papptallerken, hvite ark (gjerne litt stivere enn vanlig), hvitt kreppapir eller tørkerull/dopapir, en svart tusj, saks og lim.

Papptallerkenen lar du være hel, og tegner på øyne og munn slik du ønsker at spøkelse ditt skal se ut. Du kan klippe ut små hvite sirkler til øynene også og lime på. Videre klipper du ut 2 armer i papir, som du limer på hver side av papptallerkenen. Til slutt klipper eller river du opp kreppapir (eller noe lignende du har hjemme) i lange strimpler, som du limer nederst.

IMG 0314
IMG 0333
Peppenstein IMG 0331
Papptellerken Edderkopp

Q-tips-skjelett

Finn fram et svart og hvitt ark, lim, saks og q-tips (helst uten ørevoks!). Klipp ut et hvitt hode til skjelettet og tegn på øyne og munn. Klipp opp q-tipsene i passende lengde til skjelettets deler, og lim sammen på det svarte arket. Og på 1-2-3 har du et skranglete, skummelt skjelett!

IMG 0338
Til toppen