Hipp hurra for 17.mai!

Innhold

Det er endelig lørdag igjen, og nå er også 17.mai rett rundt hjørnet! I dag lager vi egen pynt vi kan dekorere med på den store nasjonaldagen vår. Bli med da vel!

17.mai-pynt for de minste

Papptallerken er blitt min absolutte favoritt når jeg skal lage noe fint og kreativt som alle kan klare, og i dag er det intet unntak.

Finn fram en papptallerken, og dekorer denne i rødt, hvitt og blått - enten bare med tusjer, eller med klistremerker eller utklipte former i nasjonalfargene våre.

Klipp så opp remser av kreppapir i rødt, hvitt og blått, og lim disse på undersiden av papptallerkenen.

Avslutt med å lage et hull øverst og tre gjennom en trå til å henge opp dekorasjonen med. Så enkelt, og så fint! 

Minste 1
Minste 3
Minste 5
Minste 2
Minste 4
Minste 6

17.mai-pynt for de største

Disse 17.mai-sommerfuglene er kjempefine til å dekorere med, kanskje spesielt på frokost- eller middagsbordet? Du trenger 3 ark i fargene rødt, hvitt og blått (det fungerer også med servietter!), 1-2 piperensere og eventuelt en saks. 

Brett alle 3 arkene med ca 1 cm per brettekant, annenhver vei slik at de til slutt blir som “trekkspill”. Man kan klippe til arkene nå eller til slutt, men det hvite som skal være i midten er vertfall lurt er litt kortere enn de andre. Legg blått nederst, hvitt i midten og rødt øverst, og bind deretter en piperenser rundt dem alle på midten.

Bruk enda en piperenser om nødvendig, til å forme både følehorn og kroppen på sommerfuglen. Juster med saks om du vil for form, men ellers har du nå en nydelig papirsommerfugl i rødt, hvitt og blått. Hurra for Norge!

Eldre 1
Eldre 3
Eldre 5
Eldre 2
Eldre 4
Eldre 6

Ekstra

Har du lyst å lage enda mer, så kan du perle både blomster og flagg i nasjonalfargene våre. Stryk, avkjøl og så er det klart :) 

Biblioteket ønsker alle en flott, fin og fredfull 17.mai-feiring! Og husk, det er lov å spise så mange is man vil!

Fokus 17Mai
Til toppen