Hjemmekino!

Innhold

Endelig lørdag! Noen ganger er det ekstra hyggelig å se en film sammen med andre. Denne lørdagen foreslår vi hjemmekino dersom du ikke har mulighet til å se film på biblioteket (vi har filmuke denne uka).

Vil du gjøre litt ekstra ut av hjemmekinoen? Lag dine egne billetter! Her er det bare fantasien som setter grensene. Og dersom du vil, kan du skrive ut bibliotekets hjemmelagde kinobilletter og bruke dem. Du finner lenke nederst i denne artikkelen. Skriv ut, klipp opp og skriv inn det som mangler av opplysninger.

Vi har noen gode filmtips, og håper noe av dette kan falle i smak. GOD FILM!

Hvor kan du finne filmene?

Vi anbefaler filmer fra vår egen samling, dvs filmer som er på DVDer du kan låne på biblioteket. Vi anbefaler også filmer du kan finne på digitale plattformer:

Filmoteket.no kan alle som har lånekort hos oss bruke. Du kan låne inntil 4 filmer i mnd her.

Filmbib.no kan alle som har et nasjonalt lånekort bruke.

NRK.no er nettsiden til NRK, og her finnes det mange godbiter fra NRK sitt arkiv. Tjenesten kan brukes av alle i Norge. 

Karsten og Petra: Ut på tur

Filmen ligger på Nrk TV.
Vi har også filmen på DVD på biblioteket

Varighet: 1 t 20 min
Filmen er tillatt for alle

Karsten og Petra tar en fjelltur sammen med familiene sine i denne femte spillefilmen om de to bestevennene. Forventningene til turen blir store når selveste eventyreren Cecilie Skog kommer til Duestien barnehage for å lære barna om fjellvettreglene. Alt går ikke etter planen på denne fjellturen, men Karsten og Petra tar med seg noen viktige lærdommer om familie, forelskelse og fjellvettregler.

Karstenogpetra

Flukten over grensen

(Nordisk film, 2020 Regi: Johanne Helgeland)

Filmen finnes på DVD på biblioteket.

Varighet: 1 t 32 min
Aldersgrense 9 år

Det er krig i Norge. Foreldrene til Gerda og Otto jobber for motstandsbevegelsen, blant annet med å hjelpe folk som er på flukt. En dag før jul i 1942 kommer tyske soldater hjem til dem. Foreldrene blir arrestert.

Flukten (1)

Nå blir det Gerda og Otto sin oppgave å hjelpe to jødiske barn som er skjult i kjelleren over til trygghet i Sverige. De fire barna legger ut på en lang og farlig reise.

Dette er en lærerik og virkelig spennende film! Kan være fint å ha en hånd å holde i når vi blir med på den dramatiske flukten gjennom skogen og med tyske soldater og hunder halsende bak dem. Filmen har troverdige og nyanserte karakterer.

En virkelig god familiefilm om krigsår i Norge og om det å være på flukt og om viktigheten av å hjelpe hverandre.

Jørgen + Anne = sant

(SF Norge, 2011)

Filmen finnes på filmoteket og på biblioteket.

Varighet: 1 t 23 min
Aldersgrense 7 år

Denne filmen er en romantisk barnefilm som passer for hele familien. Den er basert på en av Norges mest populære barnebøker, Jørgen+Anne = sant (1984), av Vigdis Hjorth.

Anne Lunde (10) møter den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge, og blir forelsket. Jørgen har flyttet inn i det forlatte og mystiske Helgahuset. Et hus som rommer mange hemmeligheter og et rykte om at Helga ble murt inn i veggen av sin egen far fordi hun gjorde alt, og mye hun ikke burde, for kjærligheten.

Jorgenanne

Skolens peneste jente, Ellen, forelsker seg også i Jørgen Ruge. Ellen har verdens vakreste hestehale, alltid pene, rene klær og jobb som skuespiller i en reklamefilm på TV. Men Anne har bestemt seg: Jørgen Ruge skal bli hennes kjæreste, ikke Ellens.

Inspirert av historien om Helga som gjorde alt for kjærligheten bestemmer Anne seg for å ta opp kampen om Jørgen Ruge. Når det gjøres i kjærlighetens navn er alt lov, eller?

Odd er et egg.

(Kortfilm av Lisa Aisato, 2016)

Filmen finner du på filmbib eller på Nrk TV, og på biblioteket.

Varighet: 12 min
Passer fra 3 til 10 år

Før Odd går ut på morgenen sier mamma: «Odd! Pass på hodet!»

Odd er veldig engstelig for veldig mye.

Han er redd for å gå ned trappen og for å leke med de andre barna i skolegården. Når de andre barna spør: Odd vil du være med å leke?», svarer han nei.  Det er så mye som er farlig, så som er farlig. Kanskje ikke så rart, når hodet ditt er av egg?

Odd (1)

Men en dag treffer han modige Gunn. Mye blir lettere med henne som venn.

Dette er en kort film på under 15 minutter. Den er basert på boken med samme tittel. Lisa Aisato sine illustrasjoner er vakre og uttrykksfulle, gode farger og historien byr på både alvor og humor.

Mary Poppins vender tilbake.

(Walt Disney Studios , 2019)

Vi har filmen på biblioteket.

Varighet: 2 t 5 min
Tillatt for alle

Klassikeren Mary Poppins (1964) med Julia Andrews i hovedrollen har fått sin etterfølger i denne fengende familiefilmen Mary Poppins vender tilbake. Vi treffer igjen Banks – barna, som nå har blitt voksne og har fått egne barn. Det er dårlig økonomiske tider i London. Og familien Banks har sine problemer å stri med.

Marypoppins (1)

Derfor er det fint at Mary Poppins igjen kommer dalende ned fra himmelen med paraplyen sin. Hun er bestemt, men god, og har sine knep for å gjøre hverdagen bedre for barna.

Sjarmerende og underholdende.

Kule kidz gråter ikke

(SF Norge, 2014)

Filmen finner du på filmoteket eller på Nrk TV. Vi har også filmen på biblioteket

Varighet: 1 t 42 min
Passer for ungdom (over 13 år)

En av de fineste og sterkeste norske barnefilmene som finnes! Filmen handler om den sprudlende fotballjenta Anja som blir alvorlig syk. Anja har ikke tenkt å gi opp å leve, og opplever vennskap og den første kjærligheten på veien. Basert på en bok av den nederlandske forfatteren Jacques Vriens.

Kulekidz (1)
Til toppen