Klovn!

Innhold

Endelig lørdag! Denne lørdagen er det gratis forestilling med klovnen Wilmer på biblioteket i Larvik! Alle billettene er delt ut, men du kan jo leke klovn hjemme?

Dersom du ikke har fått tak i en billett, kan du jo være klovn selv?

Synes du klovner er morsomme? Rare? Festlige? Dumme? Fine? Flotte? Skumle? Hyggelige?

Hva er egentlig en klovn?
I nettleksikonet Wikipedia står det:

En klovn er en komisk artist som opptrer i et sirkus, en varieté eller lignende. Klovner spiller gjerne svært uintelligente, oppfører seg tungvint og klønete i alt de gjør, og reagerer barnslig. De har i tillegg oftest et karikert kostyme med overdreven parykk og ansiktssminke. De tilsynelatende så klønete klovnene er ofte dyktige akrobater, sjonglører, tryllekunstnere og musikere.

Så da vet vi det.

Klovnen Wilmer kommer på biblioteket denne lørdagen. Men om du ikke har mulighet til å komme og se på Wilmer, så kan du kanskje kle deg ut som en klovn selv? Gjøgle og sjonglere og leke litt? Eller lese om en klovn eller to?

Wilmer har egen TV-kanal på nettet også, og der lærer han bort masse gøy. Feks hvordan du selv kan lære deg å sjonglere.

Klovnen Wilmer på nett

Klovn! av Elisabeth Helland Larsen ; illustrert av Eldbjørg Ribe

Har du lyst til å klovne? I denne boka får du tips om hvordan du kan lage ditt eget klovnesirkus, hvordan du kan sjonglere, balansere - og skape magi! Kom igjen, da vel - klovn!

10107786.Bilde.1401267401.N

Om du er gutt eller jente, liten eller stor, enebarn eller bestemor kan du klovne. Det eneste du trenger er deg selv. Inni deg er det fantasi, musikk, historier, undring, latter og tårer. Alt dette kan du bruke. Og kroppen din kan gjøre mye rart! Kanskje digger du å turne eller ta et karatehopp? Eller er du mester i å lage grimaser som får andre til å le? Kanskje liker du å blåse såpebobler som flyr langt av sted?

5 klossete klovnehistorier av Friederike Wilhelmi

Lettlest i serien "Kengubok"

I denne boka finner du hele fem historier om klossete klovner. De er lette å lese.

903422.Bilde.1327565028.N
Til toppen