Konglekunst

Innhold

Endelig lørdag, endelig høst!? Det er slutten på høstferien for mange, og hva passer vel bedre enn å stikke innom biblioteket for litt høstkunst laget av kongler?

Om du er hjemme eller på biblioteket, så kan du uansett lage kule ting av kongler - ta deg en tur ut i skogen og plukk noen! Her kommer eksempler på et ekorn og et pinnsvin :) 

Dette trenger du

  • kongler
  • litt stive fargeark (brun og grønn)
  • saks
  • lim 
  • sort tusj
  • plastøyne/klistremerkeøyne 

Slik gjør du

Bildet viser saks, kongler, ferdige øyne til å klistre på, papir i brunt og grønt, en pensel. Foto
Dette trenger du

For å lage ekornet klipper du ut et hode, en hale, to føtter og to armer av et brunt papir. Tilpass størrelsen ut fra konglen du har valgt deg ut. Lim på øyne, og tegn på munn og nese. Så kan man enten lime kroppsdelene på konglen, eller faktisk også bare “stappe” papiret litt nedi sprekkene på kongla! Superenkelt.

For å lage pinnsvinet trenger du en brun sirkel som du skal klippe en strek inn til midten på. Denne bøyer du sammen slik at det blir en slags kjegle. Denne kan du så enten lime sammen eller også stifte med stiftemaskin. Tilpass størrelsen ut fra kongla! Dette blir nemlig hodet til pinnsvinet, og skal limes på kongla. Husk å tegne på noen ører, munn og nese, og lim på øyne. Da er faktisk pinnsvinet ferdig! 

Ønsker du en liten gresseng å ha den oppi slik som jeg  har laget, så klipper du ut en litt større grønn sirkel av papir, og klipper ca. 2 cm innover rundt hele sirkelen. Til slutt brettes dette innover/oppover, slik at det ser ut som en gresskant rundt, og flatt i midten med plass til pinnsvinet ditt!

Bildet viser en runding av grønt papir, den er klippet opp i kanten, og en runding av brunt papir der det er klippet inn mot midten. Foto
Pinnsvinets hode lages av en sirkel med brunt papir. Gressengen lages av en større sirkel med grønt papir.
Konglepinnsvin og kongleekorn. Foto
Ferdig pinnsvin og ekorn.
Til toppen