Lag et kort til noen du er glad i

Innhold

Endelig lørdag! I dag lager vi et hyggelig kort til noen vi savner

I endelig lørdag lager vi i dag et hyggelig kort til besteforeldrene. Mange har nok savnet barnebarna sterkt i ukene som har gått. Flere har sikkert hatt kontakt via Skype eller FaceTime, men vil sette ekstra pris på et hyggelig kort – gjerne med barnas egne bidrag i form av tegninger eller en skrevet hilsen. I kortet har jeg brukt et kjøpt bilde, men det blir enda mer personlig å bruke et bilde av barnebarna: Kopier gjerne dine  egne bilder og lim det på kartong.

Du trenger

Et ark kartong i A4-format
Linjal
Saks
Hobbylim
Et lite bilde av barn (gjerne egne bilder)
Litt fint papir (mitt ble blomstrete)
En liten bit hyssing,
Gjerne litt «stæsj» om du har noen papirblomster eller lignende
Jeg har også brukt et lite poststempel til slutt

Slik lager du kortet

  1. Start med å dele kartongen i to. Brett deretter den ene delen i to på nytt. Press gjerne bretten litt forsiktig med ryggen på en kniv for en skarpere brett.
  2. Klipp til barnebildet: Jeg la over et glass, tegnet en svak kant med blyant, klippet bildet ut og limte det på et lite stykke kartong. Deretter klippet jeg ut på nytt: litt større runding denne gangen. Det ble litt ujevnt i kantene – jeg raspet derfor litt forsiktig rundt med kanten på saksa. Det ble bra!
  3. Mål til forside og bakside på kortet: ½ A4 brettet i to har ca. målene 10,5 x 14,8. Det blomstrete papiret jeg har benyttet klippet jeg en millimeter mindre på hver side.
  4. Lim på forsiden og baksiden. Du kan også lime fast en liten bit av et annet papir som passer – jeg hadde en liten rest grønt, rutete papir. Lim på bildet oppå dette. Skriv en liten hilsen for hånd eller på maskin, klipp ut, rasp kanten og lim på.
  5. Klipp ut, stanse ut eller lim på ferdige blader i papir rundt kanten av bildet. Har du et lite stempel, gjør det seg også fint på kortet. Lim deretter på noen papirblomster eller annen pynt. Jeg limte også fast en liten «sløyfe» av hyssing.
  6. Har du et lite stempel så gjør det seg med et lite trykk over bildet.
  7. Lag teksten inne i kortet: Skriv noe hyggelig og legg barnas tegninger og hilsen inni. Jeg har jukset…(Min håndskrift er ikke bra – jeg brukte pc!)
  8. Lim inn teksten på innsiden av kortet og legg gjerne inn tegninger også.
  9. På baksiden har jeg ikke laget noe – men der kan du gjerne skrive f.eks: Håndlaget av… med barnas og ditt navn. Da blir det ekstra stas å få
  10. Legg kortet i en konvolutt, send av gårde og vent på reaksjonen!

God helg fra Elisabeth – Melina hilser også.

1 Kortlaging 300X225
2 Kortlaging 225X300
3 Kortlaging 225X300
4 Kortlaging 225X300
5 Kortlaging 225X300
6 Kortlaging 225X300
7 Kortlaging 225X300
12 Kortlaging 225X300
9 Kortlaging 225X300
10 Kortlaging 225X300
11 Kortlaging 225X300
12 Kortlaging 225X300
Til toppen