Lag vennene Narve og Manet

Innhold

Endelig lørdag! Har du lest noen av bøkene om Narve? Han er en narhval, eller havets enhjørning som han liker å kalle seg, og sammen med vennen sin Manet oppdager og opplever de kule ting i havet.

Vi får også lære litt fakta om havet og dens beboere innimellom historiene, og bøkene passer perfekt for deg som akkurat har begynt å lese. De passer også godt for små barn og store voksne som liker å humre litt under høytlesningen:)

Det finnes 5 bøker i serien, og vi har alle til utlån på biblioteket. Bok nr.6 er rett rundt hjørnet.

I dag kan du lage din helt egen Narve narhval og bestevennen hans Manet!

Det du trenger til Narve og Manet:

  • Papptallerken
  • Hvitt ark
  • Saks
  • Svart tusj/penn
  • Lim
  • Pensel
  • Grå/sølv (Narve) og blå (Manet) maling

Slik lager du Narve

Start med å klippe papptallerkenen til du har et stort “kakestykke” slik som vist på bildet. Av restene klipper du ut to finner og en hjerteformet hale, som du limer på og under papptallerken-kakestykket. Da bør Narve se sånn ut:

Nå gjenstår dekoreringen, og du kan male Narve grå eller sølv over hele seg, før du tegner på øyne og munn med en svart tusj når malingen har tørket.Til slutt klipper du også ut en smal, lang trekant som blir hornet til Narve, og dette limer du på i pannen hans. Tegn noen streker på hornet for en fin effekt og prikken over i’en!

 

IMG 0553
IMG 0559
IMG 0561
IMG 0563
IMG 0565
IMG 0558
IMG 0560
IMG 0562
IMG 0564
IMG 0567

Slik lager du Manet

For å lage Manet tar du en ny papptallerken og klipper beint av litt av bunnen, slik som på bildet. Nå kan du male papptallerkenen blå, og la det tørke. Ta deretter et hvitt ark og mal også dette blått. Når alt er tørket klipper du ut strimler i ønsket lengde/bredde/mengde fra papirarket, og limer disse på undersiden av papptallerkenen. (Jeg klippet strimler først og så malte, men anbefaler å gjøre det motsatt slik som beskrevet).

Nå bør Manet begynne å ta form, og det eneste som gjenstår er å tegne på en skikkelig blid munn og to øyne! :)

IMG 0554
IMG 0556
IMG 0566
IMG 0555
IMG 0557
IMG 0568
Til toppen