Lage selv : havets skapninger

Innhold

Endelig lørdag, og for noen er det kanskje også endelig hverdag? Skolen er i gang igjen, og dette er høstens første “endelig lørdag”. Men vi klarer ikke gi helt slipp på sommeren enda, og i dag kan du lage deg forskjellige fisker og dyr som lever i havet - av ispinner.

Om du tar turen på biblioteket har vi utstyret tilgjengelig, men vil du gjøre det hjemme er oppgaven kanskje enda morsommere - da må du nemlig spise masse is først!

Dette trenger du:

  • Ispinner/hobbypinner 
  • Lim og pensel 
  • Tusjer
  • Øyne og annen dekor som f eks. paljetter og piperensere
  • Ark i ønskede farger

Slik gjør du:

Fantasien er det som setter grenser her, og det finnes mange flere mulige havdyr man kan lage, men eksemplene jeg har til dere er en krabbe, en hai og en fisk. Start med å fargelegge ispinnene i ønsket farge, og lim disse sammen slik at du får riktig form. For krabben limte jeg pinnene oppå et rødt ark, mens for de andre klippet jeg til arket jeg trengte etterpå og limte på baksiden. 

Deretter er det dekor og detaljer som gjenstår, og felles for alle er kule, store øyne. Fisken fikk noen paljetter og påtegnet mønster på arket i midten. Haien tegnet jeg på en stor munn på det hvite arket i midten, og krabben fikk et lite smil i tillegg til krabbeklør av røde piperensere som jeg limte på baksiden. 

Lykke til! Klarer du å lage noen av havets skapninger? Tenk på alle de fantastiske dyrene og fiskene som ikke er oppdaget enda! De vil jeg se! 

- Malin

Tre havdyr laget av ispinner og papir, påtegnet med tusj og pålimt store øyne og litt paljetter. Alle tre dyrene er i skarpe farger. Foto
En krabbe, en hai og en fisk
Til toppen