Mat til sultne fugler

Innhold

Endelig lørdag! Hvordan kan du lage en enkel meisebolle i kartong?

Heldigvis er det ikke alle fugler som reiser sørover til varmere land når høst og vinter står for dør her i Norge! Noen fugler, som dompap, kjøttmeis, blåmeis og gråspurv, trives best her sommer som vinter.

Når kulda setter inn er det viktig å tenke på småfuglene våre. Et fuglebrett eller en foringsstasjon med solsikkefrø, havre og meiseboller i nærheten av huset vårt gir glede for oss og næring til sultne fugler. For å være sikker på at jeg ikke laget noe som er uheldig for fuglene tok jeg kontakt med ornitologisk forening.

 

Du trenger

Delfiafett, mandler og solsikkekjerner. To tomme melkekartonger eller juicekartonger.

Solsikkefrø med skall vil kreve ekstra krefter av fuglene i kulda, så jeg ble anbefalt å bruke kjerner og mandlene ble skoldet. Når det gjelder havregryn så er det mer for spurvene og de liker maten sin på bakken.

Slik gjør du det

  1. Lag et lite hull i bunnen på kartongen.
  2. Tred en hyssing igjennom. Lag en  stor knute i bunnen av kartongene.
  3. Skold mandlene.
  4. Smelt delfiafettet.
  5. Fyll i solsikkekjerner og mandler.
  6. Hell blandingen i kartongene.
  7. Pass på at hyssingen er ca. midt i massen når du setter dem i frysen.
  8. Sett i fryser til de er frosne. Etter at meiseboksene har frosset tar du dem opp og kutter bort pappen et par-tre cm oppe slik at kartongen beholder bunnen + litt av sideveggene.
Fuglemat3 300X225
Fuglemat4 300X225
Fugelmat2 300X225
Fuglemat5 300X225
Fuglemat6 300X225
Fuglemat7 300X225
Fuglemat8 300X225
Meiseboks Fugler Video Moment4 300X208

Fuglematen er klar! Finn en fin plass ute!

Ornitologisk forening anbefalte å henge fuglematen på gyngende greiner. På den måten slipper du kråker og skjærer, – de er nemlig ikke er så glad i å huske.

Meiseboksene mine ble langt fra perfekte, men det tar jeg helt med ro. Meisene er lite interessert i hvordan maten ser ut, bare at den smaker bra og gir dem energi!

Hilsen Eileen Ødegaard

Url format not supported.

Til toppen