Mesternes mester

Innhold

Endelig lørdag! Hva med å samle hele familien til en liten kappestrid?

Veldig mange følger Mesternes mester på tv, og mange av konkurransene i programmet kan man godt lage en liten familiekamp av. Hvis man vil samle flere enn familien, og været er fint, kan mange av øvelsene gjøres utendørs med god avstand.

Dere trenger en ansvarlig «programleder» som rigger og holder oversikt over poengene. Og så velger dere selv om dere vil konkurrere individuelt eller i lag.

Premien kan for eksempel være popcorn og en film som vinneren får velge.

Her er noen forslag på øvelser fra oss.

KIMS LEK

Denne leken er det sikkert mange voksne som husker.

Programlederen legger en del ting utover et bord eller brett, og dekker til med et håndkle eller en duk. Hver deltaker får studere brettet i ett minutt før brettet dekkes til igjen. Så er det om å gjøre å huske flest mulig gjenstander. Vinneren er den som husker flest ting.

Kimslek

GÅTEN

Programlederen plasserer ut 2 eller 3 forskjellige gjenstander i ulikt antall rundt i huset. (Her har vi brukt teposer, spillkort og vimpler)

Så går alle deltakerne rundt og teller gjenstandene de kan se. Når de har telt ferdig, må de løse regnestykket programlederen står klar med. Er svaret feil, må man gå en ny tellerunde. Den som først finner det rette svaret er vinneren.

Gaaten2

BLÅ BALLONG

Plasser to skåler (gjerne papp) opp ned på et ark eller avispapir.
Ha en god mengde ketsjup på oversiden (bunnen) av skålene.
Hold fylte vannflasker i hendene slik at flaskene befinner seg rett ovenfor skålene med ketsjup.
Finn ut hvem som klarer å holde flaskene lengst, uten at de treffer skålene.

Statisk

Her kan man godt gjøre øvelsen litt vanskeligere for de som er størst og sterkest ved for eksempel å ha større vannflasker eller plassere skålene med ketsjup litt høyere.

TREFFSIKKER RUMPE

Du trenger: En flaske, en blyant og hyssing

Fest en blyant i hyssingen, og bind hyssingen rundt livet så blyanten henger ned fra rumpa.

Plasser en flaske på gulvet. Så er det om å gjøre å få blyanten ned i flasken raskest mulig uten å hjelpe til med hendene.

142704964 404871547472367 6983503912134511690 N (1)

MARSHMALLOWSFANGST

Kast marshmallows i luften og prøv å fange dem med munnen.

Hver deltaker får 10 marshmallows, og ett minutt på å fange flest mulig

Dere kan selvfølgelig også finne på deres egne øvelser. Hvis dere føler dere ekstra tøffe kan dere jo for eksempel teste krefter i den tøffe 90-graderen, eller se hvem som kan slå i en spiker i en planke med færrest mulig slag.

Lykke til!

Til toppen