Påske på biblioteket

Innhold

Påskeferien er rett rundt hjørnet og det er endelig lørdag igjen!

Påske er for mange forbundet med påskekrim, påskeegg, påskehare, påskekylling, påskegodt, påskeskirenn og en rekke andre påskeaktiviteter. I denne artikkelen får du tips til fine påskeaktiviteter du enkelt kan lage hjemme - eller ta turen på biblioteket. Vi har enkle “lageting” og påsketegninger tilgjengelige hos oss både lørdag, mandag og tirsdag :)

Påskeegg

Her på biblioteket har vi isoporegg du kan komme å dekorere akkurat som du vil, og putter du egget på en blomsterpinne/grillpinne kan du på en flott og enkel måte dekorere opp påskeblomsten i vinduskarmen. Hjemme kan du jo blåse egg og male, eller kanskje noen av de litt større barna vil prøve seg på marmorerte egg ved hjelp av neglelakk? 

Påskeegg dekorert med tusj og perler, festet på pinne. Foto

Gult er kult

Med hjelp av gult papir/papp, en limstift, saks, noen fargeblyanter og pynt, kan du lage fine påskekyllinger. På den ene varianten tegner og klipper du ut hånden din for å lage et fint påskekort, og du kan tegne eller lime på øyne, nebb og føtter. De to andre påskekyllingene er veldig enkle og kan tilpasses alle aldre. Bruk malen og dekorer med fjær, øyne, pynt eller fargelegg - eller tegn en runding for de aller minste og la de dekorere fritt etter evne. Tegn eller lim på et par øyne og føtter, og det blir verdens søteste påskekylling uansett!

Gul papirhånd. Foto
Hånd i papir, øyne til å klistre på, nebb og føtter i papir. Foto
Ferdig påskekort. Foto
Dekorert påskekylling. Foto
Dobbel papirhånd. Foto
Dekorert kylling. Foto
Rund påskekylling som er dekorert med fjær i mange farger. Foto
Dekorert påskekylling. Foto

 

Påskekrepp

Tegn et egg på et ark, eller klipp ut malen, riv opp masse kreppapir i påskefarger (eller andre farger!), krøll det sammen i små biter, lim på arket og fest kreppapir til du er fornøyd med påskeegget ditt :)

Kreppapir, limstift, hvitt ark. Foto
Ferdig påskeegg med mange farger. Foto
Påskeegg i hvitt papir, og vi limer på kreppapir som er krøllet sammen. Foto
Mal til påskeegget (og en høne). Tegning

God påske fra Malin og Larvik bibliotek

Til toppen