Påske på biblioteket

Innhold

Påskeferien er rett rundt hjørnet og det er endelig lørdag igjen!

Påske er for mange forbundet med påskekrim, påskeegg, påskehare, påskekylling, påskegodt, påskeskirenn og en rekke andre påskeaktiviteter. I denne artikkelen får du tips til fine påskeaktiviteter du enkelt kan lage hjemme - eller ta turen på biblioteket. Vi har enkle “lageting” og påsketegninger tilgjengelige hos oss både lørdag, mandag og tirsdag :)

Påskeegg

Her på biblioteket har vi isoporegg du kan komme å dekorere akkurat som du vil, og putter du egget på en blomsterpinne/grillpinne kan du på en flott og enkel måte dekorere opp påskeblomsten i vinduskarmen. Hjemme kan du jo blåse egg og male, eller kanskje noen av de litt større barna vil prøve seg på marmorerte egg ved hjelp av neglelakk? 

IMG 0653

Gult er kult

Med hjelp av gult papir/papp, en limstift, saks, noen fargeblyanter og pynt, kan du lage fine påskekyllinger. På den ene varianten tegner og klipper du ut hånden din for å lage et fint påskekort, og du kan tegne eller lime på øyne, nebb og føtter. De to andre påskekyllingene er veldig enkle og kan tilpasses alle aldre. Bruk malen og dekorer med fjær, øyne, pynt eller fargelegg - eller tegn en runding for de aller minste og la de dekorere fritt etter evne. Tegn eller lim på et par øyne og føtter, og det blir verdens søteste påskekylling uansett!

IMG 0645
IMG 0647
IMG 0649
IMG 0657
IMG 0646
IMG 0648
IMG 0655
IMG 0658

 

Påskekrepp

Tegn et egg på et ark, eller klipp ut malen, riv opp masse kreppapir i påskefarger (eller andre farger!), krøll det sammen i små biter, lim på arket og fest kreppapir til du er fornøyd med påskeegget ditt :)

Krepp1
Krepp3
Krepp2
Krepp Mal

God påske fra Malin og Larvik bibliotek

Til toppen