Perling

Innhold

Endelig lørdag! I dag kan du komme innom biblioteket og lage deg noe fint med perler. Eller du kan gjøre det hjemme, hvis du ikke har mulighet til å ta turen innom oss.

Dette trenger du

  • Massevis av perler i mange flotte farger
  • perlebrett
  • strykejern
  • bakepapir
Perler

Slik gjør du

Finn frem et perlebrett og perler.

Sett perlene ned på brettet i det mønsteret du ønsker. Det kan enten være noe du finner på selv, eller du kan bruke et ferdig laget mønster fra en av bibliotekets bøker eller fra en nettside.

Når du er ferdig og vil ta vare på det du har laget, må dette smeltes sammen ved hjelp av et strykejern. Du bruker et vanlig strykejern, strykepapir eller bakepapir og et fast underlag (som for eksempel et strykebrett) når perleplatene skal foreviges. Det er best at en voksen står for strykingen siden perlene på plasten skal strykes under høye temperaturer. Det smarte med perlene er at de bløtgjøres og smeltes sammen når de utsettes for høy varme.

Det viktigste er at du bruker forskjellige temperaturer avhengig av størrelsen på perlene.

For eksempel vil de minste perlene (MINI-utgavene) strykes ved temperaturer som tilsvarer å stryke ull. Litt større perler (MIDI) skal strykes ved temperaturer tilsvarende bomull, og de største perlene (MAXI) skal strykes ved temperaturer tilsvarende lin.

Sørg for at strykejernet er varmet opp til den korrekte temperaturen før du setter i gang. Hvis du bruker for høy temperatur risikerer du å smelte perlene så mye sammen, at motivet flyter ut og blir most mer sammen.

Du legger strykepapir eller bakepapir oppå perleplaten. Papiret sikrer at de smeltende perlene ikke setter seg fast i det varme strykejernet.

Når du stryker perleplaten bør det gjøres med myke og runde bevegelser. 

Du må la papiret være på når perlene har smeltet sammen. Når hele perleplatene er kald kan du forsiktig fjerne papiret.

Utvalg
Sjohesten
Krokodillen
IMG 3918
IMG 3917

Boktips

Perlefeber

Dette er et aktivitetshefte med mer enn 50 perlemønster og ideer. Det er enkle mønstre å følge. Her finner du figurer som eple, katt, hund, brannbil, Liverpool-logo og Manchester United-logo. Et fint hefte for deg som er nybegynner.

Gyldendal Norsk Forlag As Perlefeber 50 Morsomme Oppskrifter Og Ideer 9788205547896 22988147622040 500X (2)

Perlehumør av Siw Boine og Torunn Grønbekk

I denne flotte boka finner du mer enn 300 mønstre på figurer, spill, leker og mye mer. Her er det ikke spart på noe, så her kan du fråtse i gode ideer!

Du kan for eksempel lage dørskilt, oppbevaringsbokser, bilderammer, sparebøsse, nøkkelringer, spinner... det er alt mulig i denne boka! Her finner du også oppskrifter på pynt til bursdagsfesten, og selvfølgelig både påskepynt og julepynt og pynt til halloween. En liten skattekiste av inspirasjon for store og små "perlere"

10976691.Bilde.1533634152.N

Perledyr av Anja Takacs

Dette er boka for deg som elsker dyr - og perling! Masse flotte mønster på dyr du kan perle. Alt fra maneter til blåhval, hunder og katter og hester og.. alle mulige dyr! Dette er litt større prosjekter enn de du finner i heftet Perlefeber.

 

10873506.Bilde.1516696556.N
Til toppen