Pynte pennal

Innhold

Endelig lørdag! I dag kan du komme på biblioteket å få pynte ditt eget pennal. Det er et helt hvitt tøy-pennal, og vi har både maling og tusjer beregnet for tekstil. Her kan man lage det så kult og personlig som man bare vil! 

Nedenfor finner dere bilder og fremgangsmåte hvis man heller vil forsøke det hjemme, og har utstyret til det. 

Dette trenger du

Pennal i tekstil 
Tekstilmaling og/eller tekstiltusjer 
Strykejern 

Utstyr

Slik gjør du

Finn frem nødvendig utstyr, og så er det bare å sette i gang! Bruk de fargene du vil, og dekorer pennalet med enten maling eller tusjer. Man kan ta alt i en farge, eller lage mønster og figurer; akkurat hva man vil! 

Da jeg forsøkte å lage et valgte jeg å tegne med tusjer først på ene siden, og male resten med rosa maling. Det var lettest å bruke tusjer, men det kan skli litt ut om man tegner veldig lite.  

Tegne Fe

Dersom du bruker maling må den tørke først, men både tusjer og maling krever at man stryker pennalet med strykejern (3 prikker) for at det skal holde. Etter at man har gjort det skal man kunne vaske pennalet på 40 grader uten at maling/fargelegging forsvinner. 

Man kan selvfølgelig også dekorere pennalet med andre ting, for eksempel bruke limpistol og feste på krystaller - men disse kan falle av, og man bør ikke vaske pennalet hvis man limer på ting.

Fargelegge
Fargelegge2
Male
Rosa
Navn
Stryke
Stryke2
Ferdigside1
Resultatside2
Til toppen