Sommerlig vimpelrekke

Innhold

Endelig lørdag! Sommeren er her og vi kan igjen møtes til fest og samvær ute i det fri. Vi lager en vimpelrekke vi kan pynte med!

I dag lager jeg en festlig vimpelrekke til å henge i taket av partyteltet, parasollen, verandaen eller i trærne. Vimpelrekka lager jeg i to hyggelige stoffer på enkleste vis med snor av hyssing – den kan også lages med en annen type snor (eks. anorakksnor), silkebånd eller lignende. I stedet for å bruke stiftemaskin som det er gjort her, kan du gjerne sy den med en løpegang på toppen og tre i snora etterpå. Vil du lage den virkelig forseggjort kan du sy den dobbelt med løpegang øverst – da blir den lik på begge sider. Husk bare å legge til sømrom (ca 0,5 cm) på alle delene når du klipper til. Vimpelen kan også lages i papir for bruk under tak men vil nok bare holde frem til neste regnskur..

Du trenger

Saks, stoff i to eller tre forskjellige mønster/farger som passer til hverandre. Stiftemaskin, snor, bånd eller hyssing til vimpelrekka – mål ut hvor lang du vil ha den. Knappenåler kan også være greit å ha.

Slik gjør du det

  1. Klipp ut et mønster: Jeg brukte et gratis, nedlastbart mønster fra Stoff og Stil – lenken finner du under. Jeg brukte det største av de to mønstrene her. Stoffet hadde jeg fra før og er fra Tildas World– denne lenken finner du også under.
  2. Legg stoffene dobbelt rette mot rette. Legg på mønsteret og fest med knappenåler. Tegn rundt mønsteret en svak strek med blyant eller kritt. Gjenta og klipp ut så mange vimpler av hver som du ønsker. Jeg synes det er greit å ha ca. 5 cm avstand mellom hver vimpel.
  3. Mål til hvor lang du vil ha vimpelen. Vil du ha den lang kan det være greit å lage noen flere som er kortere for at ikke vimpelen får helt «backlash» når du skal håndtere den. Beregn ca. 30 cm lengre snor på hver side av vimpelrekka for at du skal ha noe å feste den i.
  4. Legg snora ut på bordet og finn frem stiftemaskin. Legg den første vimpelen under snora med baksiden opp og brett toppen av vimpelen mot deg slik at du får rettsiden ut. Stift fast med tre stifter. Klipp av «snippene» som vil vises på forsiden.
  5. Fortsett å stifte på vimpler til du har den så lang du vil.
  6. Heng den opp et sted du vil gjøre litt ekstra ut av i sommer; Vi valgte Melinas lekestue.

 

Lykke til og hilsen fra
Elisabeth & Melina

Vimpel1 225X300
Vimpel2 225X300
Vimpel3 225X300
Vimpel4 225X300
Vimpel5 225X300
Vimpel6 225X300
Til toppen